Musicalgezelschap De Hoeksche Duiven is terug! Na een lange, gedwongen onderbreking keren ‘de Duiven’ terug op de planken. Dat doen zij met de voorstelling Kookpunt, van de hand van schrijfster Tineke van Zalinge. De première van Kookpunt vindt vrijdagavond 13 mei plaats in het Verenigingsgebouw van de buurtschap Mookhoek.

De Hoeksche Duiven begonnen in oktober van het jaar 2019 met de repetities van deze musical onder leiding van regisseur Rebecca van der Kolk en zangcoach Marian Meeusen en met choreografie van Arianne Vermeulen. Noodgedwongen moesten enkele maanden later, na het uitbreken van de coronapandemie, de voorbereidingen gestaakt worden. In de afgelopen twee jaar vond verschillende keren een herstart plaats, tot de versoepelingen het mogelijk maakten om met volle kracht naar de première toe te werken. Cast én creatief team, in het laatste gedeelte aangevuld met Gwendolyn Verhulst, leven hartstochtelijk toe naar hét moment dat zij na ruim 2,5 jaar de planken op mogen om hun vierde productie neer te zetten.
In de musical Kookpunt ontbrandt de strijd om een perceel in Westzijde en raakt de plaatselijke bevolking flink verdeeld. Vrolijkheid, ontluikende liefde, romantiek, spanning én rampspoed wisselen elkaar in razend tempo af als de gemoederen steeds verder verhit raken en het kookpunt wordt bereikt.
Na de première van Kookpunt op 13 mei staan ook voorstellingen in het Verenigingsgebouw in Mookhoek gepland op 14 en 21 mei. Alle voorstellingen beginnen om 20.00 uur. De (voor)verkoop voor die drie optredens is begonnen via de website www.hoekscheduiven.nl of het mailadres info@hoekscheduiven.nl. Beleef een onbezorgde avond met de Hoeksche Duiven in een musical met gezellige meezingers, gevoelige liedjes én en een hittebestendig verhaal. Schuif op naar het puntje van de stoel en beleef van dichtbij hoe de temperatuur stijgt tot het Kookpunt!

Comments are closed.