Met het project Compaan bieden Gemeente Hoeksche Waard, Welzijn HW en Bibliotheek Hoeksche Waard ouderen een jaar lang gratis een tablet aan om kennis te maken met de digitale wereld en digitaal contact te onderhouden met anderen. Tijdens dit jaar worden zij ondersteund bij het gebruik van de tablet.


Organisatie: Bibliotheek Hoeksche Waard
Kosten: Gratis inloop
Locatie van de workshop: Open Hof, Willem van Vlietstraat 2a, 3262 GM Oud-Beijerland
Contact: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/kennismaking-met-de-compaan.html
Begindatum: 12 juli 2022
Aanvangstijd: 10:00
Einddatum:
Eindtijd: 12:00

Op dinsdag 12 juli organiseren wij een informatiebijeenkomst, waarin u kennis kunt maken met de tablet en meer informatie krijgt over het project. Komt u ook?

Compaan-project

In de Hoeksche Waard willen we een samenleving zijn waarin iedereen mee doet naar zijn of haar mogelijkheden. Soms kunnen die mogelijkheden uitgebreid worden, bijvoorbeeld door mensen te helpen digitaal vaardiger te worden. Daar zetten gemeente Hoeksche Waard, Welzijn HW en Bibliotheek Hoeksche Waard zich de komende 2 jaar voor in met het Compaan-project.

Voor wie is de Compaan tablet?

De Compaan is voor ouderen die op dit moment geen toegang hebben tot digitale techniek of nog geen digitale vaardigheden hebben. De Compaan werkt eenvoudig en in een veilige omgeving. Ook voor mensen die weinig tot geen ervaring hebben met het gebruik van tablets. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om de digitale wereld te leren kennen door o.a. interactieve spelletjes te spelen, foto’s te delen, muziek te luisteren en nieuws te lezen. Maar het leert de gebruiker ook om digitaal contact met familie, vrienden en kennissen te hebben (beeldcontact).

Heeft u interesse in de Compaan?

Wilt u de Compaan zelf gebruiken of kent u iemand die gebruik kan maken van de Compaan? Kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst op dinsdag 12 juli aanstaande. U bent van 10.00 tot 12.00 uur van harte welkom in De Open Hof (Willem van Vlietstraat 2a | 3262 GM Oud-Beijerland). Tijdens deze ochtend krijgt u informatie over hoe de Compaan werkt en leert u zelf de Compaan te gebruiken. Daarnaast ziet u hoe u iemand kan ondersteunen als mantelzorger in het gebruik van de Compaan.

Comments are closed.