Plaats: Heinenoord
Locatie: museum Hoeksche Waard, locatie ’t Hof van Assendelft + Oost-Leeuwenstein
Begindatum: 6 april 2022
Aanvangstijd: 13:00
Einddatum: 10 april 2022
Eindtijd: 17:00

Museum Hoeksche Waard opent je wereld

Van 6 tot en met 10 april is er de Nationale Museumweek met als thema ‘Open je wereld’. In het weekend van 9 en 10 april loopt u kans om in Museum Hoeksche Waard historische figuren uit de geschiedenis te ontmoeten. Zij vertegenwoordigen een van de rangen en standen die de Hoeksche Waard gekend heeft en vertellen graag over hun plaats in de rij tussen heer en errebaaier. Wellicht kunnen bezoekers vertellen wat de onbekende voorwerpen zijn, die deze personages bij zich hebben.

In het museum is van alles te ontdekken over de geschiedenis van het eiland, waar het museum naar genoemd is. Dit jaar is er met de expositie ‘Land uit water’ een kijkje te nemen over het ontstaan van de Hoeksche Waard, een proces dat 600 jaar geleden begon na de Sint-Elisabethsvloed.

De normale entreeprijs wordt gevraagd, maar u krijgt wel een gratis consumptie. Zowel ’t Hof van Assendelft als boerderij Oost-Leeuwenstein zijn open.

Ook op woensdag organiseert het museum een extra activiteit. Directeur Dirk-Jan List houdt 6 april om 15.00 uur een lezing over topstukken in het museum. Met het geldige toegangsbewijs van die dag kunnen bezoekers aanschuiven in de studiezaal ’t Hof van Assendelft.

Toegangsprijs: € 5,25

Overige informatie:

Comments are closed.