De Bibliotheek Hoeksche Waard organiseert op donderdag 21 april van 10.30-12.00 uur de interactieve lezing ‘Muzikaal bewegen voor je brein’ in de bibliotheek van Numansdorp. De lezing is o.a. gebaseerd op de bevindingen van de bekende neuropsycholoog Erik Scherder en Andrew Peter Greenwood.


Organisatie: Bibliotheek Hoeksche Waard
Kosten: Gratis
Locatie van de workshop: Bibliotheek Numansdorp
Contact: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/muzikaal-bewegen-voor-je-brein.html
Begindatum: 21 april 2022
Aanvangstijd: 10:30
Einddatum:
Eindtijd: 12:00

Het doel van dit programma van Remedica is het bewerkstelligen van een positieve gedragsverandering met als resultaat een betere conditie van zowel de lichamelijke functies als het denkvermogen (cognitieve functies). Hoogleraar neuropsychologie en bewegingswetenschappen Scherder, bekend van het tv-programma DWDD University, onderzocht het positieve effect van muziek op de hersenconditie. Greenwood komt uit de kunstsector en werkt als balletmeester en choreograaf. Hij ontwikkelde een uniek bewegingsprogramma voor mensen met Parkinson. Het unieke bewegingsprogramma bleek eveneens effectief voor de ouder wordende mens en voor mensen met dementie.

De lezing op 21 april beschrijft een reis door het menselijk lichaam waarbij af en toe wordt stil gestaan en dan weer letterlijk wordt bewogen. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden

De lezing wordt gegeven in de Campus van Bibliotheek Numansdorp op donderdag 21 april van 10.30-12.00 uur. Deelname is gratis.

Aanmelden en meer info via:
https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/muzikaal-bewegen-voor-je-brein.html

Comments are closed.