Plaats: Tiengemeten
Locatie: Landbouw Museum
Begindatum: 3 september 2022
Aanvangstijd: 10:30
Einddatum: 3 september 2022
Eindtijd: 16:00

Oogstdag op Tiengemeten.
Op zaterdag 3 september vindt de traditionele oogstdag op Tiengemeten plaats.
Het centrale thema is dit jaar:
“Precisielandbouw: van strepentrekker tot GPS”
In de “Oude Polder” worden de aardappelen geoogst en kun je je zelf aardappelen lezen en de gelezen aardappelen mee naar huis nemen. Een huifkar getrokken door een oldtimer tractor rijdt de hele dag heen en weer om je naar de Oude Polder te brengen.
Rond het Landbouwmuseum wordt er machinaal en met de vlegel gedorst en vinden er diverse demonstraties plaats met de wanmolen, de graanmolen, de spruitenplukker en stroperser plaats. Voor de kinderen is er zelfs een speciale kinder-dorsvlegel, waarmee ze kunnen ervaren hoe zwaar het dorsen met de hand was! De dorsmolen gaat aangetrokken worden door een Caterpillar!
Op de boerenmarkt bij het Landbouwmuseum worden in diverse kramen landbouw-gerelateerde producten verkocht en vinden er diverse demonstraties plaats. Bij de touwslager kunnen kinderen zelfs een springtouw maken!
In het museum zie je hoe van aardappelen chips gebakken wordt en …. natuurlijk kun je de chips kopen.
In het Rien Poortvlietmuseum is de expositie “Landschappen en dorpsgezichten” te bewonderen en kunnen kinderen zich vermaken op de kabouterzolder. Daarnaast kunnen kinderen deelnemen aan verschillende activiteiten. Kabouter Spruiteprak staat met zijn vrouwtje al bij de pont om je te verwelkomen.
Het wordt een dag waar jong en oud zich kunnen vermaken!
De toegang voor het Landbouwmuseum is deze dag gratis en voor het Rien Poortvliet Museum betaalt men een gereduceerde prijs van € 2,50 en hebben kinderen gratis toegang. De volwassenen betalen voor een tocht met de huifkar naar de oude polder twee euro en de kinderen mogen gratis mee.
Verdere informatie staat op de website: www.landbouwmuseumtiengemeten.nl

Toegangsprijs: € 0,00

Overige informatie:

Op zondag 4 en maandag 5 september zijn beide musea op Tiengemeten gesloten

Comments are closed.