Categorie: Gezocht
Plaatsingsdatum: 15.03.2020

In het najaar van 2021 gaat Momentum in première. Een voorstelling voor en door Hoeksche Waarders, onder regie van Martijn J. Kramp en zijn artistieke team. Een speciaal voor de gelegenheid geschreven en geproduceerd muziektheaterspektakel in het kader van 75 jaar vrijheid, over de Hoeksche Waard, over zijn geschiedenis en over zijn mogelijke toekomst. Het stuk wordt 8 maal gespeeld in 3 weekenden, op een onconventionele locatie: Gebouw De Poort in Oud-Beijerland.

ONDERSTAANDE DATA GELDEN ALS RICHTLIJNEN … BINNENKORT WORDT HET AANGEPASTE PROGRAMMA GEPRESENTEERD!

GEVRAAGD!

ACTEURS EN ZANGERS
Wij vragen acteurs die personages tot leven weten te brengen en het verhaal kunnen vertellen. Wij vragen zangers die in het koorensemble samen sfeer en stemming creëren en laten horen en zien hoe een groep mensen hun verhaal vertelt. Jij kunt die acteur of zanger zijn die samen met de anderen werkt aan een mooie voorstelling. Echt, wat is er leuker dan samen plezier hebben; spelen, zingen, dansen, muziek maken. En precies dàt staat voorop: speelplezier!

WAT KAN JE VERWACHTEN:

Voor de acteurs:
Vanaf begin april 2021 wordt er wekelijks gerepeteerd op donderdagavond onder leiding van regisseur Martijn J. Kramp. Gedurende het traject zijn er workshops van professionals en doe je mee aan promotie optredens. Je hoeft niet persé lid te zijn van een theatergroep om je te kunnen aanmelden. Na aanmelding ontvang je een uitnodiging voor de kennismakingsdag op zaterdag 28 maart a.s. Na deze dag besluiten jij en de regisseur of jullie met elkaar dit avontuur aan gaan.

Voor het koor:
Van april tot aan de zomer 2021wordt er om de week gerepeteerd en vanaf de zomer wekelijks, onder leiding van Marian Meeusen. In deze voorstelling – muziektheater – zullen de koorleden ook bewegen, over het speelvlak. Daarom zijn er gedurende het repetitieproces ook workshops en lessen in bewegen en spel. De voorstellingen worden geheel zonder bladmuziek gezongen. Je hoeft niet persé lid te zijn van een koor om je te kunnen aanmelden. Enige zangervaring is fijn, maar het is geen voorwaarde.

WAT WORDT ER VAN JOU VERWACHT:
Aanwezigheid bij alle repetities, doorlopen, montage-week en de voorstellingen, met uitzondering van de vakantieperiode in de zomer. De repetities lopen in juli en augustus 2021 door, met in achtneming van geplande vakanties. Doch, als je niet óp vakantie bent, dan word je bij de repetities verwacht.
De inschrijfkosten voor deelname aan het hele traject zijn € 50,- per persoon. Voor de acteurs geldt dit pas ná de kennismakingsdag.

KEIGAAF en KEIHARD WERKEN
Eerlijk is eerlijk, het is natuurlijk ook keihard werken geblazen. En we vragen je volledige inzet. Maar je staat er niet alleen voor; een team van theatermakers staat voor je klaar. Zij gaan er vanuit dat je je gaandeweg mag ontwikkelen. Je mag leren en je talenten ontplooien. Het team doet dat door te coachen; je wordt begeleid door o.a. een zangcoach, een ervaren spelregisseur, een decorontwerper, kostuumontwerper en we nodigen je uit om inspirerende workshops te volgen.

VRIJWILLIGERS

Wat óp het toneel gebeurt kan niet zonder dat wat achter het toneel gebeurt. De backstage! Geluid, licht, decor, techniek, kostuums, publiek ontvangen… we pakken het groot aan. En daarvoor hebben we hier ook veel mensen voor nodig.
Ben je technisch en handig en/of wil je je ontwikkelen in decorbouw, toneeltechniek, beeld of geluid? Doe mee met het decorteam en technisch team. Handig met draad en naald en méér dan dat? Meld je aan voor het kostuumatelier. Heb je geen speciale voorkeur? We kunnen je in overleg inzetten.

WAT KAN JE VERWACHTEN
Voor vrijwilligers: het maken van de kostuums en het decor zal later in het voorjaar starten. Een exacte planning is nog niet voorhanden. Tijdens de voorstellingsperiode zijn er ook vrijwilligers nodig voor de publieksbegeleiding alsmede kleders en stagehands. Bij inschrijving ontvang je van ons tijdig updates, en je bijdrage zal in overleg met de productieleiding plaatsvinden.

Wil je meedoen, in het koor, als acteur of als vrijwilliger meld je dan nu aan door het formulier in te vullen op de website: www.momentum2020.nl

Dank voor uw aandacht en ik hoop tot ziens,
als deelnemer óf als bezoeker,

Hartelijke groeten,

Hedi Legerstee
Producent Momentum

 
Reageer

Comments are closed.