Deze website biedt naast een zoekfunctie, tevens mogelijkheden voor actieve deelname! Ook jij kan nieuws melden, evenementen delen, opgenomen worden in de Culturele Kaart, een berichtje plaatsen op het prikbord, enz. Maak GRATIS gebruik van de website. Hoe? Ga rechtsboven naar schrijf hier uw bericht en vul het juiste formulier in! Zo simpel kan het zijn.

← november januari →

december 2020
ma
di
1
wo
2
do
3
vr
4
za
5
zo
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

BoekStart workshop muziek met Suze

Voor de kleintjes is er in maart weer de BoekStart workshop muziek met Suze, waarbij muziek centraal staat. Muziek en liedjes luisteren en natuurlijk ook zelf zingen. Dansen, op instrumentjes spelen, wat een gezellige boel! Organisatie: Bibliotheek Hoeksche Waard Kosten: € 2,00 per persoon (per ouder en per kind) Locatie van de workshop: Bibliotheek Numansdorp […]

BoekStart workshop: prentenboekdans

Voorlezen, zingen, dansen en muziek! Tijdens deze ochtend staat het prentenboek centraal: samen met de peuters en (groot)ouders een prentenboek lezen, bekijken en beleven. Met behulp van muziek wordt tijdens deze BoekStart workshop het verhaal van het prentenboek tot leven gebracht. Dansen jullie mee?

Boekstart: voorlezen & knutselen in Puttershoek

In juni organiseert de Bibliotheek Hoeksche Waard de BoekStart workshop voorlezen & knutselen in de Bibliotheek Puttershoek!

BoekStart workshop: peuteryoga

Vrijdagochtend 18 juni is er weer peuteryoga bij de Bibliotheek Hoeksche Waard!! Peuteryoga is een speelse vorm van yoga, geschikt voor kinderen tussen de 1,5 en 4 jaar. Carla de Pijper-Bezuijen, van Moeki voor moeder en kind, gaat korte oefeningen doen met de peuters, vanwege de kortere concentratieboog.

Webinar: orde in de schuur

Orde en overzicht in de schuur en in de garage. Wie wil dat nu niet? Zeker geen makkie voor mensen die steeds in de rommel zitten. Voor iedereen die zich aangesproken voelt heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard een online webinar “Orde in de schuur”.

Digitaal Spreekuur in Strijen

Bibliotheek Hoeksche Waard organiseert woensdag 23 juni van 10.00 tot 12.00 uur een Digitaal Spreekuur in Strijen.

Digitaal Spreekuur in Oud-Beijerland

Bibliotheek Hoeksche Waard organiseert maandag 7 juni van 10.00 tot 12.00 uur een Digitaal Spreekuur in de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum.

5 keramiek lessen

De keramiek lessen gaan per blok, elk blok bestaat uit 5 lessen. Een blok start wanneer er minimaal 4 deelnemers zijn. ivm de corona maatregelen kunnen er niet meer dan 4 personen deelnemen. vol is vol. Instromen gaat per blok.

5 keramiek lessen

De keramiek lessen gaan per blok, elk blok bestaat uit 5 lessen. Een blok start wanneer er minimaal 4 deelnemers zijn. ivm de corona maatregelen kunnen er niet meer dan 4 personen deelnemen. vol is vol. Instromen gaat per blok.

(Leren) programmeren bij de CoderDojo Hoeksche Waard

De Bibliotheek Hoeksche Waard organiseert op zaterdagmiddag 5 juni een CoderDojo. Maak kennis met Scratch, Python, Java en nog veel meer.

BoekStart workshop: online prentenboekdans

Voorlezen en dansen is altijd leuk, doe daarom mee met de online voorstelling Prentenboekendans met Carla van Moeki, moeder en kind.

De grote Annie MG Schmidt speurtocht

Tijdens de Annie MG Schmidt week van 12 tot 22 mei komt in de ramen van de bibliotheken in Puttershoek, Oud-Beijerland Centrum, Mijnsheerenland, Westmaas, Numansdorp, Strijen en de locatie van Alerimus Open Waard in Oud-Beijerland een leuke speurtocht te hangen.

Stopmotion online

Wie kent de grappige filmpjes van Pingu of Shaun het schaap niet? Deze filmpjes worden beeld voor beeld gefotografeerd om daarna als film te worden afgespeeld. Iedereen kan thuis een eigen studio beginnen met alle technieken die we tegenwoordig tot onze beschikking hebben.

(Leren) programmeren bij de CoderDojo Hoeksche Waard

De Bibliotheek Hoeksche Waard organiseert op zaterdagmiddag 1 mei een CoderDojo online. Maak kennis met Scratch, Python, Java en nog veel meer.

Wie is de beste (boeken) speurneus?

Wil je ook zo graag in de vakantie naar buiten? Ben je een goede speurneus en houd je van foto’s maken? Dan is deze speurtocht echt iets voor jou!

Online escaperoom

De bibliotheekkat is per ongeluk moederziel alleen achtergebleven in de Bibliotheek. Dat kan natuurlijk niet en daarom wordt de hulp van alle kinderen vanaf 9 jaar gevraagd. Speel de online escaperoom van de Bibliotheek Hoeksche Waard en bevrijd de kat Ziezo!

Boekstart: online poppenkastvoorstelling Jan Klaassen heeft geen zin

Heb jij ook zo’n frisse tegenzin? De Bibliotheek heeft er iets op gevonden met een leuke online poppenkastvoorstelling gevolgd door een klein voorleesverhaaltje en een echte knutselactiviteit. Dat werkt aanstekelijk, want het thema is: “Geen zin”. Een bijkomend voordeel, je kunt kijken met je kleintje wanneer het jou uitkomt!

Opfriscursus d of t

Hoe zat dat ook alweer met ’t Kofschip of ex-fokschaap? Waarom is het: ”Hij wil een nieuwe auto” en niet “Hij wilt een nieuwe auto”? Wanneer schrijf je nu een d of een t aan het einde van een werkwoord?

Samen (de krant) lezen (elke dinsdag)

Iedere dinsdagmorgen van 9.30-10.15 uur kan je online in een klein groepje onder leiding van een taalvrijwilliger samen een krantenartikel of een verhaal lezen. Welke woorden begrijp je niet en wat wil de schrijver vertellen met zijn verhaal?

(Leren) programmeren bij de CoderDojo Hoeksche Waard

Een CoderDojo is een club waarbij kinderen (Ninjas!) van 8 t/m 17 jaar zelfstandig aan de slag gaan met programmeren en het bouwen aan websites of games. De focus ligt op het (leren) programmeren en het ontmoeten van like-minded leeftijdsgenoten.

Inspiratie workshopserie Outdoor (3 lessen)

Ik geloof in magie. Het bestaat echt. Het zit niet verstopt in toverstafjes en hoge hoeden. Het ligt op straat, tussen de tegels in je tuin, in het park, het bos en vooral in jou! Magie zit in het gewone alledaagse. Het is schoonheid in haar puurste vorm. En ik weet dat jij het ook […]

Stopmotion met Lego

Wie kent de grappige filmpjes van Pingu of Shaun het schaap niet? Deze filmpjes worden beeld voor beeld gefotografeerd om daarna als film te worden afgespeeld. Wil je dit ook leren? Dat kan met de online workshop stopmotion van de Bibliotheek Hoeksche Waard.

Online workshop Minecraft

Met anderen iets bouwen. Samen online op Minecraft. Wat is er leuker voor kinderen in deze tijd? Doe mee op 24 februari van 13-15 uur. Meld je vooraf aan en je krijgt de inlog link toegestuurd.

Boekstart: voorlezen & knutselen in Puttershoek – GEANNULEERD!

In februari organiseert de Bibliotheek Hoeksche Waard de BoekStart workshop voorlezen & knutselen in de Bibliotheek Puttershoek! (Onder voorbehoud van heropening van de Bibliotheek.) Deze keer is het thema: geen zin.