Op woensdagmiddag 5 februari zijn basisschoolkinderen van harte welkom in het gemeentehuis in Oud-Beijerland voor creatieve workshops met afval. Er zijn 2 rondes met 2 verschillende workshops waar de kinderen afval omtoveren tot kunstwerk. Zo krijgt afval een nieuwe rol en waarde!


Organisatie: Dennis Happé en Ginny Bekker en Sandra Lievaart van Echt Zelfgemaakt
Kosten: gratis
Locatie van de workshop: Het gemeentehuis in Oud-Beijerland
Contact: https://www.gemeentehw.nl/actueel/nieuws
Begindatum: 5 februari 2020
Aanvangstijd: 13:30
Einddatum: 5 februari 2020
Eindtijd: 16:30

De workshops worden georganiseerd in De Week van de Circulaire Economie.
Per workshop kunnen er 10 kinderen meedoen. Om teleurstelling te voorkomen is aanmelden verplicht. Dit kan via monique.vanlent@gemeentehw.nl. De 1e wokshopronde is van 13.30 tot 15.00 uur. De 2e workshopronde is van 15.00 tot 16.30 uur. Geef in de mail duidelijk aan voor welke workshop(s) en welke tijd(en) je je aanmeldt.

Workshop A: Samenwerken aan Kunst ‘Het Afvalmonster’

Let op daar komt het afvalmonster! Het komt als een wervelwind voorbij en verzamelt al het rondzwervende afval. Het monster houdt er van! Het monster groeit er van! Is het eigenlijk een eng en gevaarlijk monster of helpt het ons juist? Tijdens deze workshop werken de kinderen samen aan een kunstwerk van restmateriaal. Door te knippen, te lijmen en te smelten ontstaat er een levensgroot monster!

Workshop B: Echt Zelfgemaakt ‘Knutselen met afval!’

Tijdens deze workshop maken de kinderen hun eigen kunstwerk van afval. Doosjes, plastic flesjes, doppen, toiletrolletjes, papier, karton, hout, wol, textiel worden gebruikt om naar eigen fantasie iets te bouwen. Bijvoorbeeld een gebouw, een (fantasie)beest of een verzonnen kunstwerk. Alles kan!

De workshops worden gegeven door kunstenaar Dennis Happé en Ginny Bekker en Sandra Lievaart van Echt Zelfgemaakt. De workshops vinden plaats in gemeentehuis Oud-Beijerland, W. van Vlietstraat 6. Deelnemen is gratis. Neem je zelf ook wat afval mee? Bijvoorbeeld: doppen, bakjes van plastic, kartonnen verpakkingen, plastic folie, oude kleding, restjes wol. En draag kleding die vies mag worden!

Comments are closed.