Plaats: Numansdorp
Locatie: Bibliotheek Numansdorp
Begindatum: 20 februari 2020
Aanvangstijd: 19:30
Einddatum:
Eindtijd: 21:30

Iedere Numansdorper is opgegroeid met de ambachtsheerlijkheid. Sinds mensenheugenis was het de spil van de boerengemeenschap. En toch ook jarenlang voor de bewoners van Cromstrijen verboden terrein: de Ambachtsheerlijkheid.
Wat werd er verbouwd, hoe woonden en werkten de boeren? En wat groeit er van oudsher eigenlijk in de Hoeksche Waard? Welke gewassen waren het meest geschikt om te telen op de harde kleigrond in de Hoeksche Waard. Zoals bijvoorbeeld vlas en alfalfa. Een verrassend en inspirerend inkijkje in de Ambachtsheerlijkheid, precies zoals het was.

Arjan Nobel houdt een inspirerend verhaal over de rol van de rentmeester op de Ambachtsheerlijkheid en in het dorp. Onder de titel: Van plattelandspastoor tot koning van Cromstrijen. De rentmeesters van de Ambachtsheerlijkheid 1492-2020. Een verrassend en inspirerend inkijkje in de Ambachtsheerlijkheid, precies zoals het was. Verder zal er een film worden vertoon uit de jaren vijftig van de 20e eeuw, waarin wordt ingegaan op het reilen en zeilen van het landbouwbedrijf.

Toegangsprijs: € 6,00 of 3,00 met je biebpas

Overige informatie:

Aanmelden kan via: activiteiten@debhw.nl

Comments are closed.