Plaats: Oud-Beijerland
Locatie: Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum – Lindenhoeve
Begindatum: 27 februari 2020
Aanvangstijd: 10:00
Einddatum:
Eindtijd: 12:00

De Break-In Box is een omgekeerde Escaperoom-ervaring. Door puzzels op te lossen ontrafel je steeds meer van het mysterie en dring je steeds verder de kist binnen. In de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum kunnen kinderen tussen de 10 en 14 jaar hiermee aan de slag op donderdag 27 februari (in de voorjaarsvakantie).

De Break-In box ‘De Laatste Dag’ vertelt het verhaal van een jonge soldaat die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog is gestationeerd in een van de bunkers van de Atlantikwall. Dit is de 5200 kilometer lange verdedigingslinie die is opgeworpen om de kustlijn van West-Europa te beschermen tegen een mogelijke invasie. De knaap heeft als enige taak het opperbevel te informeren van een op handen zijnde invasie, maar faalt uiteindelijk in deze belangrijke missie. Dit resulteerde in de geschiedenis zoals wij die kennen…

Wat zou jij doen als je – met alle kennis van nu – de geschiedenis zou kunnen veranderen? Zou je deze soldaat helpen of zou je hem juist tegenwerken, wetend dat dit consequenties voor hem zal hebben? De deelnemers van deze historische puzzelervaring reconstrueren als aspirant onderzoekers het verleden om zo te ontdekken of en hoe zij deze jongen zouden hebben kunnen ondersteunen in zijn taak. Puzzels moeten worden opgelost en knopen moeten worden doorgehakt om dit verhaal tot op te bodem toe uit te kunnen zoeken!

Toegangsprijs: € 5,00 of 2,50 met je biebpas

Overige informatie:

Aanmelden kan via activiteiten@debhw.nl

Comments are closed.