Ben je ook zo nieuwsgierig hoe dat gaat, spelletjes programmeren, hoe een Arduino werkt en wat het verschil is met een Microbit? Of hoe je LEGO-robotjes programmeert? Of je eigen ontwerp uitprint met de 3D-printer? Kom dan naar de CoderDojo op 3 juni in het MaakLokaal.


Organisatie: Bibliotheek Hoeksche Waard
Kosten: gratis
Locatie van de workshop: Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum (MaakLokaal)
Contact: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/coderdojo6.html
Begindatum: 3 juni 2023
Aanvangstijd: 11:00
Einddatum:
Eindtijd: 13:00

Met dank aan het Oranjefonds, Prins Bernhardfonds en VSB fonds heeft het MaakLokaal nieuwe laptops klaar staan voor de enthousiaste programmeurs in spé. Ook zijn er gesponsorde robotjes die uitgeprobeerd kunnen worden zoals de LEGO Spike en Dash. De deelnemers mogen zelf bij de mentoren aangeven wat ze willen leren programmeren. Maar er zijn ook leuke leskaarten met opdrachten. Deze maand staat de programmeertaal Scratch centraal. De deelnemers leren ook van elkaar wat een gezellige club aan gelijkgestemden oplevert. De middag is leuk voor zowel jongens als meisjes van 8 t/m 17 jaar.

Aanmelden

Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht! Aanmelden gaat via de officiële website van CoderDojo:

https://zen.coderdojo.com/dojos/nl/hoeksche-waard/hoeksche-waard

De CoderDojo vindt maandelijks plaats op de eerste zaterdag van de maand, van 11:00 – 13:00 uur in de Bibliotheek het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland, Waterstal 1.

Vrijwilligers gezocht

We zoeken vrijwilligers voor het Hoeksch MaakLokaal en CoderDojo. Heb je affiniteit met programmeren of techniek en wil je graag je kennis delen kijk dan snel op:

https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/organisatie/vacatures/vrijwilligers.html

Een CoderDojo is een internationale club waarbij kinderen (Ninja’s!) van 8 t/m 17 jaar zelfstandig aan de slag gaan met programmeren en het bouwen aan websites, games of robotjes. Bij CoderDojo ligt de focus op het (leren) programmeren en het ontmoeten van like-minded leeftijdsgenoten.

Technologische ontwikkelingen gaan zo snel, dat jongeren op dit moment studeren voor banen die nog niet eens bestaan. Scholen kunnen in hun curricula deze snelle ontwikkelingen niet bijhouden en daardoor bestaat de kans dat jongeren al achter lopen voordat ze een stap op de arbeidsmarkt hebben gezet. Om deze jongeren te helpen bij hun ontwikkeling en ze te laten kennismaken met digitale vaardigheden van de 21e eeuw, heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard een CoderDojo in 2018 opgericht in de Hoeksche Waard.

Comments are closed.