Plaats: Heinenoord
Locatie: Museum Hoeksche Waard
Begindatum: 31 augustus 2018
Aanvangstijd: 10:30
Einddatum: 31 augustus 2018
Eindtijd: 15:30

De Historische Vereniging Oud-Beijerland en Museum Hoeksche Waard organiseren samen op vrijdag 31 augustus een speciale excursie dag over de stichters van de Beijerlanden.

De Historische Vereniging Oud-Beijerland organiseert allerlei activiteiten rond de herdenking van de onthoofding van Lamoraal van Egmont op de Grote Markt in Brussel, nu 450 jaar geleden. Onderdeel van de activiteiten is de expositie ”Trouw beloofd, toch onthoofd” door de stichting Museum het Oude Raadhuis ingericht in het Oude Raadhuis aan de Waterstal in Oud-Beijerland.

Museum Hoeksche Waard bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd. In de expositie ‘4000 jaar Hoeksche Waard’ vertellen 50 vensters het verhaal van de geschiedenis van de Hoeksche Waard. Een van de vensters gaat over het ontstaan van de polders en de aandacht daarbij is gevestigd op de Beijerlanden. De stichter van Oud-Beijerland is Lamoraal graaf van Egmont die de polder naar zijn vrouw Sabina van Beieren noemde.

Reden genoeg om de handen ineen te slaan en op vrijdag 31 augustus gezamenlijk aandacht te besteden aan deze historische gebeurtenissen.

Het volledige programma en de kosten voor deelname zijn te vinden op https://www.museumhw.nl/evenementenlijst/111-college-tour

Aanmelden verplicht! Dit kan via bovenstaande website.

Toegangsprijs: € 25,00

Overige informatie:

Deelname bedraagt € 25,- inclusief lunch en een drankje en € 22,50 voor Vrienden v/h Museum en houders van Museumkaart. Deze dag is exclusief voor mensen die zich hiervoor aanmelden via www.museumhw.nl

afb. De bovenzijde van deze kaart is het zuiden.
Nationaal Archief Den Haag

Comments are closed.