Plaats: Westmaas
Locatie: Dorpskerk, Breestraat 7
Begindatum: 12 september 2019
Aanvangstijd: 20:15
Einddatum: 12 september 2019
Eindtijd: 22:00

Concert door Ardemus Saxofoonkwartet

De Concertcommissie Hoeksche Waard start de tweede helft van de serie 2019 met een optreden van het zeer talentvolle Ardemus saxofoonkwartet. Vier jonge musici die alle mogelijkheden van de saxofoon in een kleurrijk programma presenteren.
Ardemus bestaat uit Lisa Wyss, sopraansaxofoon, Lovro Mercep, altsaxofoon, Jenita Veurink, tenorsaxofoon en Deborah Witteveen, baritonsaxofoon.
Het kwartet treedt op in Nederland en in heel Europa en was reeds te gast op vele festivals, waaronder het International Chamber Music Festival Utrecht (NL), Grachtenfestival Amsterdam (NL), Festival Westfalen Classics (DE), Festival Next Generation in Bad Ragaz (CH), Osor Musical Evenings (HR), St. Mark’s Festival Zagreb (HR), en speelde in concertzalen zoals het Concertgebouw Amsterdam, Lisinski Hall Zagreb, Izumi Hall Osaka, Konzerthaus Berlin en Scala Basel.
Sinds de oprichting in Amsterdam (2014) heeft het Ardemus Quartet diverse prijzen bij nationale en internationale concoursen gewonnen: Boris Papandopulo Competition in Zagreb (2015), Grachtenfestival Concours in Amsterdam (2016), International Competition for Young Musicians Ferdo Livadić in Samobor (2016), en was in de halve finale van de Osaka International Chamber Music Competition in Japan (2017). In 2018 toerde het kwartet door Nederland als finalist van de Dutch Classical Talent Award.
Het ensemble studeerde o.a. aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie en volgde diverse masterclasses bij o.a. Stefan Metz (Orlando Quartet)
Het kwartet brengt een interessant programma onder de naam ‘Jewels’, met o.a. Händel (delen uit de “Watermusic”), Ravel (“Le Tombeau de Couperin”), Gershwin (“Three Preludes”) en verder werken van Puccini en Bartok.
Het concert vindt plaats in de Dorpskerk te Westmaas, Breestraat 7 (ingang Roolaan),
aanvang 20.15 uur.
Toegangsprijzen: € 15,00 (inclusief koffie/thee); studenten/scholieren: € 5,00
Kaartverkoop: Boekhandel Bruna, Molendijk 4, Oud-Beijerland en via de site van de Concertcommissie: www.cchw.nl
Reserveringen: A. Stolk, telefoon (0186)661902, e-mail ajstolk@planet.nl

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met steun van Gemeente Hoeksche Waard, Stichting Fonds voor Geld- en Effectenhandel, Subsidiefonds Streekcentrum Hoeksche Waard en Galerie De OPkamer

Toegangsprijs: € 15,00

Overige informatie:

Comments are closed.