Plaats: Westmaas
Locatie: Dorpskerk, Breestraat 7
Begindatum: 2 juni 2019
Aanvangstijd: 14:30
Einddatum: 2 juni 2019
Eindtijd: 16:30

Het ensemble ‘Tangata’ neemt de plaats in van de eerder aangekondigde ‘Grupo del Sur’.
Qua stijl verschillen de ensembles nauwelijks. Ook bij ‘Tangata’ staat de Argentijnse tango centraal met als belangrijkste componist Astor Piazzolla.
Tangata brengt muziek vol passie, professioneel, met veel ervaring, sprankelend en jong. Weemoed, melancholie, maar ook uitbundige en stuwende ritmes maken Tangata een feest voor het oor, oog en gevoel. Componisten als Piazzolla, Pugliese en Triollo komen voorbij evenals andere grootmeesters van de tango. Maar ook uitstapjes naar de Jazz of Musical met een speciaal tangojasje worden gemaakt.
Tangata bestaat uit Jacqueline Edeling, bandonéon, Andrea Bentivoglio, viool, Sebastiaan van Delft, piano, Boris Franz, contrabas en Jeannine Geerts, zang.
Andrea Bentivoglio is geboren in Buenos Aires Argentinië. Ze begon met viool spelen op 9¬-jarige leeftijd bij prof L. Spiller. In 1980 werd zij uitgenodigd bij de Jehudi Menuhin Academy te Gstaad.
In 1985 verhuisde zij naar Nederland en studeerde af aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij niemand minder dan Herman Krebbers.
Boris Franz (Bonn, 1974) heeft Jazz contrabas aan het Conservatorium van Amsterdam gestudeerd. Al tijdens zijn studie heeft hij zich verdiept in tango en. Na de studie werkte hij samen met jonge meesters uit Buenos Aires.
Sebastiaan van Delft studeerde orgel en piano bij Jos van der Kooy en Leo van Doeselaar en won als twaalfjarige de improvisatie- en interpretatieprijs op het Concours voor Jeugdige Organisten te Amsterdam. Vanaf 1985 studeerde hij klassiek kerkorgel bij Haite van der Schaaf en Bernard Winsemius aan het conservatorium van Hilversum, waar hij in 1991 afstudeerde.
Tevens volgde hij als pianist lessen bij verschillende jazzmusici, onder wie Nedly Elstak.
Jeannine Geerts studeerde aan de conservatoria van Tilburg en Amsterdam, o.a. bij Margreet Honig. Ook volgde zij de drama(opera) opleiding. Ze werkte in Duitsland aan het Theater van Hannover en zong bij de opera van Krakau. Ook op het gebied van de musical was ze al actief. Zo was ze te zien in o.a. ‘The Sound of Music’ bij het Koninklijk ballet van Vlaanderen. Later is zij zich gaan specialiseren in Fado en de tango.

Toegangsprijs:

Overige informatie:

Het concert vindt plaats in de Dorpskerk te Westmaas, Breestraat 7 (ingang Roolaan),
aanvang 14.30 uur.
Toegangsprijzen: € 15,00 (inclusief koffie/thee); studenten/scholieren: € 5,00
Kaartverkoop: Boekhandel Bruna, Molendijk 4, Oud-Beijerland en via de site van de Concertcommissie: www.cchw.nl
Reserveringen: A. Stolk, telefoon (0186)661902, e-mail ajstolk@planet.nl

Comments are closed.