Plaats: Westmaas
Locatie: Dorpskerk, Breestraat 7 (ingang Roolaan)
Begindatum: 7 februari 2019
Aanvangstijd: 20:15
Einddatum: 7 februari 2019
Eindtijd: 22:00

Klassiek Concert

Toegangsprijs: € 15,00

Overige informatie:

De serie 2019 van de Concertcommissie Hoeksche Waard gaat van start op donderdag 7 februari met een optreden van Ensemble Bravura.

Ensemble Bravura bestaat uit Marina Meerson, viool, Katja Dirven, cello en Victoria Davies, harp.
Hun jarenlange samenspel resulteert in een bijzonder charismatische samensmelting van intense klankkleuren. Mede door de gezamenlijke Slavische wortels creëren ze tijdens hun optredens een mooie balans tussen virtuositeit, passie en melancholie.

Bravura staat garant voor een sfeervol, diepgaand en gevarieerd programma waarin warme klanken en meeslepende melodieën centraal staan. Door toepassing van verschillende muziekstijlen en ensemble samenstellingen blijft het publiek altijd geboeid.

Marina Meerson, geboren in 1984 in Sint- Petersburg, woont sinds haar zesde jaar in Nederland en is op deze leeftijd met haar vioolstudie begonnen. Van 1995 tot oktober 2000 studeerde ze bij de Jong Talent afdeling van het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Joyce Tan. Daar deed zij ook de vooropleiding en was zij leerlinge van Vesko Eschkenazy, concertmeester van het Concertgebouworkest. In 2009 rondde zij haar Masteropleiding cum laude af aan het Rotterdams Conservatorium. Diverse prijzen sleepte ze in de wacht, w.o. de tweede prijs in de nationale finale van het Prinses Christina Concours. Naast haar solistische optredens is zij vaste remplaçant bij o.a. het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Katja Dirven genoot haar opleiding aan het conservatorium in haar geboortestad Kiev, waar zij cum laude is afgestudeerd. Zij is prijswinnares bij de International Lysenko Music Competition for young musicians in Kiev. Ze vervolgde haar studie in Nederland bij Marien van Staalen en Dmitri Ferschtman. Aan het Rotterdams Conservatorium behaalde Katja haar Master in Kamermuziek en Solo-spel.
Als orkestmusicus speelt Katja in vele Nederlandse en buitenlandse symfonie orkesten.
In Rotterdam heeft Katja een uitgebreide lespraktijk en is zij als cellodocent en dirigent verbonden aan het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut. Sinds kort is zij ook Artistieke leider van dit instituut.

Victoria Davies, afkomstig uit Kent, Engeland, studeerde aan het Royal College of Music (jong talent) en de Royal Academy of Music in London, alwaar zij de Guy McGrath Harp Prijs won. Zij studeerde eveneens muziek aan Christ Church, Oxford en won de eerste prijs bij het London Harp Concours in 1999 en in 2001. Van 2008-2009 trad zij op als kunstenaar van de Countess of Munster trust. Ook gaf zij les aan de Tamnak Prathom Harp School in Bangkok, Thailand.
Victoria heeft diverse opnames voor BBC Radio en Televisie gemaakt. In 2010 behaalde zij haar Master aan het Conservatorium van Amsterdam bij Erika Waardenburg. Naast haar activiteiten voor Villa met Uitzicht is Victoria ook harpdocent bij de International School in Amsterdam en speelt zij als vaste harpiste in The Bach Orchestra of the Netherlands, o.l.v. Pieter Jan Leusink.

Op het programma staan werken van o.a. Händel, Mendelssohn, Dvorak, Brahms, Ravel en Piazzolla.

Het concert vindt plaats in de Dorpskerk, Breestraat 7 te Westmaas (ingang Roolaan, gebouw De Munnik), aanvang 20.15 uur.
Toegangsprijzen: € 15,00 (inclusief koffie/thee); studenten/scholieren: € 5,00
Kaartverkoop: Boekhandel Bruna, Molendijk 4, Oud-Beijerland en via de site van de Concertcommissie: www.cchw.nl
Reserveringen: A. Stolk, telefoon (0186)661902, e-mail ajstolk@planet.nl

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met steun van Gemeente Hoeksche Waard, Stichting Fonds voor Geld- en Effectenhandel, Subsidiefonds Streekcentrum Hoeksche Waard en Galerie De OPkamer

Comments are closed.