Minimaal één keer in de 5 jaar dient een orkest deel te nemen aan een concours dat wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO). Tenminste, als een orkest haar plaatsing in een divisie wil behouden. MaasMuziek komt tijdens concoursen uit in de derde divisie en in principe wordt 1 keer in de 3 jaar aan een concours deelgenomen.

Op concours gaan is een hele klus: vervoer moet geregeld worden voor muzikanten en instrumentarium, slagwerk moet ter plekke worden uitgeladen, op tijd aanwezig zijn, inspelen en heel veel wachten.

Dit wilde MaasMuziek dit jaar eens anders aan gaan pakken. Sinds 2014 biedt de KNMO een alternatieve mogelijkheid om deel te nemen aan een concours, onder de naam: Jury aan huis. De rollen worden dan omgedraaid en de jury maakt de reis naar het orkest. Natuurlijk worden niet alle rollen omgedraaid, want de jury bestaande uit Arie Stolk, Martien Maas en Raf de Keninck, zal het orkest nog steeds beoordelen. Nationaal zijn er niet veel orkesten die van de optie “Jury aan huis” gebruik hebben gemaakt en in de Hoeksche Waard is het zelfs een primeur.
Op zaterdag 17 juni a.s. zal het concertconcours “Jury aan huis” van MaasMuziek o.l.v. Henk Zwijgers plaatsvinden in het PJ Muziekcentrum in Klaaswaal. Een spannend concert, waar 2 muziekwerken door de jury worden beoordeeld: Tarjan van Thierry Deleruyelle en Alcatraz van Fritz Neuböck. De saxofonist Julian van der Linden zal deze avond als gastsolist optreden en samen met het harmonieorkest van MaasMuziek de werken Concerto for Alto en The Last Minute Walz uitvoeren. Julian is zijn muzikale carrière begonnen bij Chr. Muziekver. De Bazuin uit Oud-Beijerland en heeft als solist o.a. reeds opgetreden met het ZomerOrkest Nederland en het Gelders Fanfare Orkest. Margriet de Graaf zal de presentatie verzorgen van dit concertconcours.
Mocht u een concours eens van dichtbij mee willen maken en genieten van een avond met mooie muziek? Dat is mogelijk, want er zijn kaarten beschikbaar voor dit concert. Een kaart kost € 10,00 en is te bestellen via: concertmaasmuziek@outlook.com. Dit is inclusief een gratis kopje koffie of thee.

MaasMuziek ontvangt de “Jury aan huis”
Locatie PJ Muziekcentrum, Industrieweg 5, Klaaswaal
Datum: 17 juni a.s.
Aanvang: 19.45 uur
Zaal open: 19.15 uur

Comments are closed.