Online een medisch dossier bekijken is niet voor iedereen gemakkelijk. De huisartsen van de Hoeksche Waard bieden samen met de Bibliotheek vanaf woensdagochtend 19 september 2023 in Piershil de gratis cursus ‘DigiVitaler’ aan.


Organisatie: Bibliotheek Hoeksche Waard
Kosten: gratis
Locatie van de workshop: Piershil
Contact: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/cursus-digivitaler02.html
Begindatum: 19 oktober 2023
Aanvangstijd: 10:00
Einddatum:
Eindtijd: 12:00

Patiënten leren tijdens vier bijeenkomsten hoe zij kunnen inloggen in het patiëntportaal van de huisarts om hun medisch dossier te bekijken en gebruik te maken van de online mogelijkheden zoals het aanvragen van herhaalrecepten, een vraag stellen of een afspraak maken.

Digitale toekomst in de zorg

De digitalisering in de huisartsenpraktijken en ziekenhuizen is in volle gang. Het is dus belangrijk om te leren hoe het medisch dossier thuis op de eigen computer bekeken kan worden. Ook het dossier van ziekenhuizen is online toegankelijk.

Patiënten vanaf 16 jaar kunnen online hun medisch dossier van hun huisarts bekijken. Bij sommige huisartsenpraktijken kan online ook een herhaalrecept aangevraagd worden, digitaal een vraag gesteld en/of afspraak gemaakt worden. De patiënt kan in de beveiligde omgeving inloggen via de website van de huisarts. Als een patiënt bij de huisarts is geweest, maakt de huisarts een kort verslag in het medisch dossier. In het online medisch dossier kunnen patiënten thuis het verslag, de gemaakte afspraken en eventuele uitslagen nog eens rustig nalezen.

In het lesprogramma DigiVitaler maak je kennis met digitale zorg. In de bijeenkomsten leer je stap voor stap om zelf je gezondheidszaken te regelen via internet, zoals inloggen en medische gegevens bekijken op het patiëntenportaal, videobellen met de dokter, online een vraag stellen of afspraak maken en betrouwbare informatie vinden via sites als apotheek.nl of thuisarts.nl.

De cursus wordt gegeven in kleine groepen en bestaat uit vier wekelijkse lessen van 2 uur.

Cursusdata

De lessen zijn op de donderdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur
De datums zijn:

19 oktober
26 oktober
2 november
9 november

Locatie:Piershil, Voorstraat 33 a, 3265 BT Piershil.

Je kunt je inschrijven voor de cursus DigiVitaler via telefoonnummer 06-8261 9404 of via e-mail ido@debhw.nl of via de balie van de bibliotheek in de woonplaats. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden.

Comments are closed.