Plaats: Strijen
Locatie: Galerie Ludiek, Molenstraat 16
Begindatum: 15 november 2021
Aanvangstijd: 11:00
Einddatum: 26 januari 2022
Eindtijd: 16:00

Els van den Boogaard exposeert in Galerie Ludiek (op woensdag, donderdag en zaterdag geopend)
“Als ik schilder gaat de tijd aan me voorbij”

Toegangsprijs:

Overige informatie:

Sfeer, landschap, kleur en licht! Dat is wat je ziet als je de inmiddels grote hoeveelheid schilderijen bekijkt die Els van den Boogaard in de loop van haar leven heeft gemaakt.

Els weet eigenlijk niet anders dan dat ze bezig was met tekenen en schilderen.
“Niet zo gek, vertelt ze, “mijn vader was tuinarchitect en ik zag hem als meisje ook altijd tekenen. Als ik aan het schilderen ben, zowel in als buiten de Hoeksche Waard, doe ik dat het allerliefst buiten. Mijn schilderskist en ezel mee, dan geniet ik en gaat de tijd aan me voorbij.
Zelfs bij de strenge vorst in het voorjaar heb ik mijn spullen opgepakt en ben ik in de buurt van Strijensas in de berm gaan zitten om te schilderen. Het prachtige landschap, schaatsers die voorbij kwamen…heerlijk was dat!”

Els typeert haar landschapsschilderijen als semi-abstract. “Dat vind ik het allerleukste.”
Sommige schilderijen ademen een spirituele sfeer. “Dat klopt, beaamt ze, op de een of andere manier komt er tijdens het schilderen vanzelf vaak een soort van poort met licht in mijn werk. Dat kan ik niet echt verklaren. Het gebeurt gewoon. De schilderijen die ik op die manier maak spreken wel veel mensen aan. Ik heb in de loop der jaren ook veel geëxposeerd in ziekenhuizen en met name daar heb ik heel veel van dit soort schilderijen verkocht.
Over het algemeen kan ik van tevoren eigenlijk nooit zeggen hoe mijn schilderij zal eindigen als ik ermee bezig ben.”
Els, woonachtig in ’s Gravendeel, maakt ook heel al lang deel uit van de Hoeksche Waardse kunstenaars en neemt ook deel aan bijvoorbeeld de Open Atelierdagen in het laatste weekend van mei. Verder staat ze ook regelmatig op kunstmarkten in het land.
In de loop der jaren heeft deze talentvolle kunstenares regelmatig les gehad van gerenommeerde kunstenaars. “Ik wil mezelf blijven ontwikkelen”, licht ze toe. “Verder vind ik het belangrijk dat kunst beschikbaar moet zijn voor iedereen. Ik maak betaalbare kunst.”

Het werk van Els van den Boogaard is nog tot 25 januari 2022 te bezichtigen in Galerie Ludiek, aan de Molenstraat 16 in Strijen op woensdag, donderdag & zaterdag van 11.00 uur tot 16.00 uur. Buiten deze uren op afspraak.
Elke eerste zaterdag van de maand is de galerie gesloten vanaf 13:30 uur i.v.m. een poppenvoorstelling in het theatergedeelte.

Comments are closed.