Plaats: Strijen
Locatie: Molenstraat 16
Begindatum: 1 mei 2021
Aanvangstijd: 10:30
Einddatum: 1 september 2021
Eindtijd: 16:00

Nathalie Couret exposeert in Galerie Ludiek
“Ik wil de kracht, schoonheid en wijsheid van vrouwen laten zien”

Nathalie Couret schildert al jaren. Ze is opgegroeid in een klein dorpje in Frankrijk en woont nu alweer heel lang in de Hoeksche Waard.
“Mijn vader heeft mij geïnspireerd, hij was een expert in kunst. Hij heeft mij ondanks dat ik niet met hem ben opgegroeid mij de liefde voor kunst meegegeven.
Op een gegeven moment ben ik de kunstacademie gaan doen in België. Mijn vader heeft mij leren kijken. Hij was gek op abstracte kunst. Mijn eerste werk was dan ook abstract, maar in de afgelopen jaren ben ik vooral figuratief werk gaan maken. Dat past bij me. Ik heb altijd een grote liefde gehad voor de oude kunst van de 16e tot 18e eeuw.
Alles wat oud is en een verhaal vertelt, en dan met name de verhalen van vrouwen, intrigeert mij. Vrouwen zijn dan ook een terugkerend thema in mijn werk.”

Toegangsprijs: € 0,–

Overige informatie:

Claire obscure

Wat intrigeert als je de expositie bezoekt, is de vraag hoe een schilderij ontstaat wie de vrouwen zijn op de schilderijen en hoe deze ontstaan in het hoofd van de kunstenaar.
“Ik ben op zoek naar een ideaal, een sterke vrouw met veel expressie. Een vrouw die een verhaal te vertellen heeft. Ik laat het aan de kijker over wat het verhaal, het mysterie achter de vrouw is. Ik wil de kijker ook aansporen te leren kijken, stil te staan en de tijd te nemen bij het kijken naar kunst.
De sfeer van de ‘claire obscure’ spreekt mij heel erg aan, de techniek die Caravaggio ontdekte en ontwikkelde. Het gebruiken van licht op een donkere achtergrond, waardoor het personage heel erg naar voren komt, dat zie je ook in mijn werk.”

Kunst moet vragen oproepen

Nathalie vindt dat haar schilderijen vragen moeten oproepen. Ze wil dat de mensen leren kijken naar de expressie en houding en voor zichzelf op zoek gaan naar het verhaal achter het personage.
Op de vraag of zij zelf ook van tevoren een verhaal bij die vrouw heeft reageert Nathalie:. “Natuurlijk, het is ook een zoektocht naar mijzelf. Naar wie ik was en naar wie ik nu geworden ben. In de loop der jaren ga je ook anders kijken naar jezelf. En dat blijft zo: in elke vrouw die ouder wordt zit aantrekkingskracht, energie en wijsheid.
Ik zoek een soort perfectie die in iedere vrouw zit. In het bijzonder de houding, maar ook de perfectie in de kleding en de kracht van verschillende types vrouwen.”

Waar te zien en te koop?

Nathalie Couret exposeert de komende maanden in Galerie Ludiek in Strijen. Tijdens de openingstijden van Ludiek (zie: www.ludiek.nl) is haar werk te bezichtigen en natuurlijk zijn haar prachtige schilderijen ook te koop.
Geïnteresseerden kunnen via nathaliecouretart@gmail.com contact opnemen met haar.
Verder is haar werk te vinden op de website www.passepartout-artcompany.com
“De website is van mijn zoon die ook weer de interesse voor kunst heeft.
Het mooie is dat mijn zoon het werk van zijn opa als galeriehouder nu eigenlijk online heeft voortgezet’, besluit Nathalie.

Comments are closed.