Plaats: Puttershoek
Locatie: Bibliotheek Puttershoek
Begindatum: 21 september 2019
Aanvangstijd: 14:00
Einddatum: 21 september 2019
Eindtijd: 16:00

Bermtoerisme en miss verkiezingen. Nederland door de ogen van Haanstra.

Een mijlpaal uit de Nederlandse filmgeschiedenis. Deze documentaire uit 1963 kreeg een Oscar nominatie en werd uitgeroepen tot de beste Nederlandse documentaire sinds 1945. Cinema grootheid Bert Haanstra met de verborgen camera. De film die de gewone Nederlander ontroerend in beeld bracht. Nu te zien in Puttershoek. Zaterdagmiddag 21 september in t’Huys te Hoecke.

Met deze hilarische documentaire van Bert Haanstra brengt de Bibliotheek Hoeksche Waard tijden van weleer tot leven. De jaren vijftig en beginjaren zestig – die in hun eenvoud alweer zo ver achter ons liggen. We zien de gewone Nederlander: arbeidszaam, preuts, gemoedelijk en optimistisch.

De film toont ons onder andere Nederlanders aan het werk, op het strand, bij verenigingen, bij het voetbal, op de schaats, bij het carnaval, op weg naar de kerk, op binnenvaartschepen, etc. De tekst is ingesproken en geschreven door Simon Carmiggelt en tovert ook nu nog steevast een glimlach op het gezicht van iedere kijker.

Toegangsprijs: € 6,00 of 3,00 met je biebpas

Overige informatie:

Aanmelden is verlicht en kan via: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/aanmeldformulier-filmvertoning-bert-haanstra.html

Comments are closed.