In de maanden augustus en september is er in het natuurbezoekerscentrum Klein Profijt aan het Zalmpad in Oud-Beijerland de expositie “Klein Profijt en de Hoeksche Waard
gezien door de lens van Diana Bloemendal”.

De in Oud-Beijerland woonachtige fotograaf Diana Bloemendal werkt in opdracht voor diverse media in binnen- en buitenland. Daarnaast werkt ze aan een aantal fotoprojecten met vrij werk in Nederland en Frankrijk. Diana werd al jong gegrepen door de fotografie toen zij samen met haar vader in de donkere kamer het wonder van het verschijnen van beeld op wit papier aanschouwde.

Vanaf 2004 is zij als zelfstandig fotografe werkzaam in Europa, Azië (India en Hong Kong) tot en met het (Zuid-)Afrikaanse continent. In 2013 bracht zij samen met auteur Frans Collignon een fotoboek uit: “Verhalen uit het hart van Frankrijk”. Als zij in de Hoeksche Waard is komt ze graag in het natuurgebied De Staart en het gebied rond natuurbezoekerscentrum Klein Profijt. Zo dicht bij huis geniet zij van alles wat het eiland de Hoeksche Waard en de rivieren het Spui en de Oude Maas te bieden hebben. De grillig gevormde wilgen, die een oer-Hollands mangrovebos vormen, de wolkenluchten, de zonsondergangen boven het Spui, nergens anders ter wereld is dit landschap te vinden.

Een grote bron van rust en inspiratie! Geniet van de Hoeksche Waard en Klein Profijt door de lens van Diana Bloemendal. Kijken is niet hetzelfde als Zien.

Comments are closed.