Plaats: Maasdam
Locatie: Gemeentehuis Binnenmaas
Begindatum: 16 maart 2018
Aanvangstijd: 08:30
Einddatum: 3 mei 2018
Eindtijd: 16:30

De Werkgroep Natuurfotografie HWL exposeert in het Gemeentehuis van Binnenmaas haar zeventiende foto-expositie. De foto’s zijn te bekijken van vrijdag 16 maart tot en met donderdag 3 mei 2018 aan de Sportlaan 22 te Maasdam. Van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.30 tot 16.30 uur, dinsdag tot 20.00 uur.

Lente! De mooiste tijd van het jaar!
De natuur ontwaakt uit haar winterslaap. De bomen worden weer groen en de bloesem komt in bloei.
De natuur komt weer tot leven. De vogels leggen hun eieren en de lammetjes lopen weer in de wei.

De planten laten hun prachtige kleuren zien. Het gele Speenkruid, de gele Spindotterbloem, het witte Look-zonder-look en nog veel meer. Al die verschillende bloemen trekken veel insecten, zoals bijen en vlinders. Sommige vlinders vliegen al vroeg in het voorjaar op zoek naar nectar, bij voorbeeld Oranjetipje, Citroenvlinder, Dagpauwoog en Kleine vos.
Libellen en waterjuffers sluipen uit hun larvehuidje en slaan hun vleugels uit.

De cyclus van eten en zorgen voor nageslacht is weer begonnen met de lente. Een fantastische tijd om te genieten van alles wat groeit en bloeit. Geniet mee met onze lentefoto’s uit de Hoeksche Waard.

Alle foto’s van de expositie zijn gemaakt door leden van de Werkgroep Natuurfotografie van de Vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL; www.hwl.nl), dat zich al ruim veertig jaar inzet voor behoud, bescherming, beheer en ontwikkeling van natuur en landschap in de Hoeksche Waard.

Toegangsprijs: € 0

Overige informatie:

Foto: Honingbij door Marjon Kunst

Comments are closed.