Ja u leest het goed! We hebben een gastredacteur. Petra Kleinendorst heeft zich hiervoor aangemeld en gaat af en toe stukjes schrijven over haar cultuurbeleving in de Hoeksche Waard. Dok-C heet Petra van harte welkom en wenst haar veel schrijfplezier!

Hieronder leest u haar eerste bijdrage.

BEZOEK AAN ATELIER DALESSI TIJDENS HET LANDELIJKE ATELIERWEEKEND

Afgelopen zaterdag heb ik tijdens het landelijk atelier weekend, Atelier Dalessi bezocht in het voormalige Actief College in Oud-Beijerland.

John Dalessi maakt schilderijen met sprekende kleuren, veel menselijke figuren die in verschillende poses uitgebeeld zijn, maar ook kleine objecten uit het dagelijks leven die uitvergroot worden op een doek.
Naast zijn schilderwerk maakt hij ook statuettes van glas in lood. Hij maakt verschillende figuren op een sokkel. Maar hij maakt bijvoorbeeld ook werk in een serie, zoals Natuur en Mythologie. Daarnaast maakt hij  glaspanelen, of objecten van glas met hout.
De kunstenaar neemt ruim de tijd om samen met de bezoeker zijn werken te bekijken en praat hier zeer bevlogen over.
Het landelijk atelier weekend is afgelopen, maar tijdens de open atelier dagen op 11 en 12 september is het zeer de moeite waard om eens te gaan kijken.

Comments are closed.