Het is belangrijk dat kinderen en jongeren kunnen sporten of mee kunnen doen aan kunst- en cultuuractiviteiten. Niet alleen omdat het leuk is, ook omdat het van belang is voor de persoonlijke ontwikkeling. Gemeente Hoeksche Waard zorgt ervoor dat ieder kind mee kan doen.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is er voor kinderen en jongeren tot 18 jaar
Kunst, cultuur en sport zijn onmisbaar in de vorming van jonge mensen. Het is belangrijk dat kinderen en jongeren kunnen sporten of mee kunnen doen aan kunst- en cultuuractiviteiten. Niet alleen omdat het leuk is, ook omdat het van belang is voor de persoonlijke ontwikkeling. Gemeente Hoeksche Waard zorgt ervoor dat ieder kind mee kan doen.

Daarom werkt gemeente Hoeksche Waard samen met het Jeugdfonds. Door deze samenwerking krijgen kinderen uit gezinnen met weinig geld (maximaal 130% van het minimum inkomen) de gelegenheid om deel te nemen aan sport- en cultuuractiviteiten. De gemeente wil hiermee sociale uitsluiting en armoede tegengaan.

Het Jeugdfonds nu nóg belangrijker dan voorheen
‘Ieder kind moet kunnen meedoen’, aldus wethouder Huibert Steen. “Een lidmaatschap van bijvoorbeeld een sportclub kost soms best wel wat geld. Dat geld is er niet in elk gezin. Maar dit mag kinderen niet in de weg te staan om te ontdekken, te leren, te spelen en zich te verwonderen. Dan is het goed dat er een beroep gedaan kan worden op het Jeugdfonds.”

Ook wethouder Harry van Waveren draagt dit fonds een warm hart toe. “Kunst en cultuur leveren een grote bijdrage leveren aan het leven en opgroeien van kinderen”, aldus de wethouder. “In de Hoeksche Waard is er gelukkig veel te beleven op dat gebied. Cultuur- en sportactiviteiten brengen het kind in beweging, zowel creatief als actief. Iedereen moet mee kunnen doen, dus het Jeugdfonds is harder nodig dan ooit. Juist nu!”

Op de website van Dok-C vind je een culturele kaart met alle cultuur aanbieders uit de Hoeksche Waard. Zo vind je hier bijvoorbeeld een overzicht van alle muziekverenigingen en ateliers waar workshops en activiteiten worden georganiseerd.

Hoeksche Waard Actief heeft op hun website een overzicht geplaatst met alle sport- en beweegaanbieders.

Welk bedrag kun je aanvragen?
De bijdrage voor cultuuractiviteiten is maximaal €450,- per 12 maanden. Toneelspelen, muziek, musical of danslessen volgen of schilderen in een atelier: het is allemaal mogelijk.

Voor sport geldt maximaal een bedrag van €225,- per 12 maanden. Voor zwemles is er een vergoeding van €450,- mogelijk voor kinderen van 6 jaar en ouder. Wanneer het budget niet helemaal opgaat aan lesgeld, mag het ingezet worden om bijvoorbeeld een muziekinstrument, schilderspullen, voetbalschoenen of sportkleding te kopen.

Aanvragen is eenvoudig
Een aanvraag is heel gemakkelijk te doen via een intermediair van het Jeugdfonds. Verschillende organisaties in de Hoeksche Waard hebben zo’n intermediair, bijvoorbeeld een scholengemeenschap, sociaal wijkteam of kinderopvang.
Heb je nog geen intermediair kunnen vinden? Neem dan contact op met Hoeksche Waard Actief. Zij staan voor je klaar om je te helpen met het vinden van een passende activiteit én voor het doen van een aanvraag.
Ben jij een schooljuf-of meester, jeugdverpleegkundige of vrijwilliger van een vereniging? Merk jij financiële zorgen bij ouders? Help dan mee door hen op de hoogte te brengen van de mogelijkheden van het Jeugdfonds.
Heb je vragen of wil je hulp? Mail dan naar aanvragen@hoekschewaardactief.nl of check de website www.hoekschewaardactief.nl en klik door naar Jeugdfonds Sport & Cultuur voor meer informatie

Ben je cultuuraanbieder? Mail dan naar kim@hoekschewaardactief.nl en zij helpt je het Jeugdfonds een plekje te geven op jouw site.

Comments are closed.