Online een medisch dossier bekijken is niet voor iedereen gemakkelijk. De huisartsen in de Hoeksche Waard bieden samen met de Bibliotheek vanaf donderdag 11 januari 2024 in de De Wurf in Piershil de gratis cursus ‘DigiVitaler’ aan.


Organisatie: Bibliotheek Hoeksche Waard
Kosten: gratis
Locatie van de workshop: De Wurf, Piershil
Contact: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/hoe-bekijk-ik-mijn-medisch-dossier-online-.html
Begindatum: 11 januari 2024
Aanvangstijd: 10:00
Einddatum: 1 februari 2024
Eindtijd: 12:00

Patiënten leren tijdens vier wekelijkse bijeenkomsten hoe zij kunnen inloggen in het patiëntportaal van de huisarts om hun medisch dossier te bekijken en gebruik te maken van de online mogelijkheden zoals het aanvragen van herhaalrecepten, een vraag stellen of een afspraak maken.

Digitale toekomst in de zorg

De digitalisering in de huisartsenpraktijken en ziekenhuizen is in volle gang. Het is dus belangrijk om te leren hoe het medisch dossier thuis op de eigen computer bekeken kan worden. Ook het dossier van ziekenhuizen is online toegankelijk.

Patiënten vanaf 16 jaar kunnen online hun medisch dossier van hun huisarts bekijken. Bij sommige huisartsenpraktijken kan online ook een herhaalrecept aangevraagd worden, digitaal een vraag gesteld en/of afspraak gemaakt worden. De patiënt kan in de beveiligde omgeving inloggen via de website van de huisarts. Als een patiënt bij de huisarts is geweest, maakt de huisarts een kort verslag in het medisch dossier. In het online medisch dossier kunnen patiënten thuis het verslag, de gemaakte afspraken en eventuele uitslagen nog eens rustig nalezen.

Cursusdata en locatie

De cursus bestaat uit vier wekelijkse lessen. Het is in De Wurf in Piershil. Donderdagochtend 11 januari tot en met 1 februari 2024 van 10.00 tot 12.00 uur.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de cursus DigiVitaler via telefoonnummer 06-8261 9404, via e-mail ido@debhw.nl of aan de balie van de bibliotheek in de woonplaats. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden.

Comments are closed.