HOEKSCHE WAARD – Musicalgezelschap De Hoeksche Duiven slaat op woensdag 3 oktober voor de eerste maal zelfstandig de vleugels uit. Tijdens de Dag voor de Ouderen in het Strijense dorpshuis Streona, die georganiseerd wordt door Welzijn Hoeksche Waard, zullen de ‘Duiven’ zich voor de eerste maal als zelfstandige stichting presenteren.

Het optreden, dat vanaf 14.00 uur de afsluiting vormt voor de Dag van de Ouderen die om 12.30 uur begint, heeft ook een fraaie symbolische betekenis. De Hoeksche Duiven begonnen in 2016 onder de vlag van Welzijn Hoeksche Waard aan een musicalproject voor 55-plussers, dat in 2017 een doorslaand succes bleek. De eerste musical ‘Er zit een duif op het dak’ trok bezoekers van alle leeftijden. Het project kreeg een vervolg en ‘De Duiven’ stonden in maart van dit jaar viermaal op de planken met ‘We zijn er bijna’. Tijdens het optreden in Streona zal een compilatie van die musical, met enkele nummers en sketches uit de voorstelling, worden gespeeld.
Wat ooit als een project van Welzijn Hoeksche Waard begon, is inmiddels uitgegroeid tot een zelfstandige stichting. Thamar van der Poel van Welzijn Hoeksche Waard was twee jaar geleden de initiatiefnemer van het project: ,,De musical is ooit gestart als een vorm van burgerparticipatie, een initiatief om mensen de kans te geven om (onontdekte) talenten te ontplooien, maar ook om mensen met elkaar in contact te laten komen die een gezamenlijke passie delen. Wij zijn als organisatie trots dat dit initiatief zo’n vlucht heeft genomen.’’
De Hoeksche Duiven hebben de afgelopen maanden, aangemoedigd en ondersteund door Welzijn Hoeksche Waard, de stap genomen om zich op eigen kracht voort te bewegen. Dit najaar speelt het gezelschap nog tweemaal de voorstelling ‘We zijn er bijna’: op zaterdag 27 oktober in dienstencentrum Immanuël in ’s-Gravendeel (aanvang 15.00 uur), en op zaterdag 3 november om 20.00 uur in het Verenigingsgebouw in Mookhoek. In november beginnen de repetities voor de derde voorstelling, opnieuw van de hand van schrijfster Tineke van Zalinge. Die voorstelling zal in mei 2019 worden vertoond.

Comments are closed.