Plaats: Westmaas
Locatie: Dorpskerk, Breestraat 7
Begindatum: 8 december 2018
Aanvangstijd: 20:15
Einddatum: 8 december 2018
Eindtijd: 22:00

Kerstconcert

Toegangsprijs: € 15,00

Overige informatie:

De Concertcommissie Hoeksche Waard sluit de serie 2018 af met een kerstconcert, gegeven door het landelijke kamerkoor Zestien Wad.
Zestien Wad is opgericht in 2001 op initiatief van Henno Nieuwenhuis, bewoner van het Waddeneiland Vlieland. Het koor bestaat uit gevorderde zangers uit heel Nederland. Voor ieder project worden 3 à 4 repetities uitgetrokken. Voor de eerste repetitie moeten de noten gekend zijn. De concerten worden gegeven door heel Nederland, Zestien is het getal waarmee het ensemble begon, van iedere stemgroep vier zangers. Per project wisselt het aantal zangers. Zo voerde het koor in het verleden de Johannes Passion en de Hohe Messe uit met 28 zangers.
Zestien Wad heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een veelzijdig ensemble. Naast het klassieke a capella repertoire uit voornamelijk de 19e en 20e eeuw begeeft het koor zich ook op het terrein van de lichte muziek met vooral Jazz standards, zowel a capella als met begeleiding van een Jazz trio. Een hoogtepunt heeft het koor beleefd met de wereldpremière van ‘Darling Lavender’ van Erik S. Peeters, een geschenk van de componist aan dirigent Wim van Herk.
In 2016 maakte het koor een concertreis naar Marokko met het programma ‘Chansons classiques et populaires’. Klassieke chansons van o.a. Debussy en Ravel met daarnaast moderne Franse chansons van o.a. Jacques Brel en Jean Ferrat, speciaal gearrangeerd voor gemengd koor. Op 24 maart 2018 gaf Zestien Wad een uitvoering van de Johannes Passion van J.S. Bach met medewerking van het Holland Kamer Orkest.
Het programma bevat een keur aan internationale advent- en kerstmuziek van componisten als: John Rutter, Francis Poulenc, Benjamin Britten (o.a. het schitterende ‘Hymn to the Virgin’ voor dubbelkoor), Edvard Grieg en titels als ‘Coventry Carol’, ‘Silent Night’ en ‘Il est né le divin Enfant’.

Het concert vindt plaats in de Dorpskerk, Breestraat 7 te Westmaas (ingang Roolaan, gebouw De Munnik), aanvang 20.15 uur.
Toegangsprijzen: € 15,00 (inclusief koffie/thee); studenten/scholieren: € 5,00
Kaartverkoop: Boekhandel Bruna, Molendijk 4, Oud-Beijerland en via de site van de Concertcommissie: www.cchw.nl
Reserveringen: A. Stolk, telefoon (0186)661902, e-mail ajstolk@planet.nl

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het Fonds voor de Podiumkunsten, Notariskantoor Van Dorst-Dijkers te Maasdam en Galerie De OPkamer

Comments are closed.