In Westmaas is op Kerstavond vanaf de toren van de Dorpskerk Kerstmuziek te horen. Na de digitale Kerstnachtdienst in de Dorpskerk volgt op donderdag 24 december, de avond vóór Kerst, een programma van bekende kerstliederen, Christmas Carols en Songs. De kerkdienst en de aansluitende kerstmuziek zijn op internet te volgen via YouTube.

Door de coronabeperkingen van dit moment wordt de Kerstnachtdienst van de Protestantse Gemeente Nieuwland (Westmaas, Mijnsheerenland en Klaaswaal) in de Dorpskerk van Westmaas dit jaar een digitale dienst zonder kerkgangers. De dienst van 20.30 tot 21.30 uur, waarin de eigen predikant van de gemeente ds. Madelon Vroonland voorgaat, wordt zoals de laatste maanden gebruikelijk via YouTube uitgezonden.
Na afloop voeren Wim van Herk, een van de organisten van de gemeente Nieuwland, en de trompettiste Nelly van der Vegt een programma uit van bekende Kerstliederen, Christmas Carols en Christmas songs. Het geluid wordt versterkt vanaf de toren van de kerk. Dit kerstconcert duurt tot circa 22.00 uur. De kerkdienst en de kerstmuziek zijn voor iedereen te live te volgen of terug te zien via het YouTube-kanaal van pkn-nieuwland Westmaas op www.YouTube.com.
Het is de bedoeling dat op Kerstavond en tijdens de Kerstdagen het dorp Westmaas extra feestelijk verlicht zal zijn. Op initiatief van Hanneke van der Giesen zijn in het afgelopen weekend bij alle oudere inwoners van het dorp kaarsen op batterijen thuisbezorgd, met het verzoek die op Kerstavond voor het raam te zetten. De kaarsen maakten deel uit van een kerstpakket dat door de kerstman per arrenslee in het dorp werd verspreid. Het bevatte cadeautjes en goede wensen namens de schooljeugd, de Oranjevereniging, de kerk, de molen Windlust en de lokale middenstand.
“Zo kunnen wij, ondanks de beperkingen van corona, dit jaar met Kerst door het licht en de muziek toch met elkaar verbonden zijn”, aldus Hanneke van der Giesen, die al eerder bij bijzondere gelegenheden activiteiten voor oudere en eenzame inwoners van Westmaas organiseerde. Haar Kerstactie van dit jaar werd ondersteund door een bijdrage uit het Initiatievenfonds van de gemeente Hoeksche Waard, met sponsorbijdragen van diverse ondernemers en hulp van dorpsgenoten.

Comments are closed.