Nieuw-Beijerland – Het jaarlijkse kunst- en cultuurfestival Bram Roza zal dit jaar al voor de zomervakantie van 6 tot en met 12 juli plaatsvinden i.p.v. in september. Volgens voorzitter Renée Ruisch is hier vooral voor gekozen vanwege het zachtere weer en de samenwerking met de scholen.

“In september zijn de scholen net begonnen en dan is een bezoek aan de kunst op ’t Gors lastig in te plannen. Ook koelt het ’s avonds aan het water flink af en daardoor kan het in de tent koud zijn”, legt Ruisch uit.

Jan Terlouw met dochter Sanne en Levi Weemoedt met Eus
Dit jaar komen grote namen naar het festival op het prachtige Gors in Nieuw-Beijerland. Zo komen op 10 juli op ‘de literatuurmiddag’ Jan Terlouw en zijn dochter Sanne vertellen over hun samenwerking op schrijversgebied en natuurlijk over hun laatste boek. Op vrijdagavond, de nacht van de poëzie; Dichter bij Maanlicht, treden in ieder geval dichter Levi Weemoedt en schrijver Ozcan Akyol (Eus) op. Tijdens de openingsdag zal er voor de tweede keer een echte Hoekschewaardse UITmarkt zijn. Verenigingen, organisaties en kunstenaars zullen zich zelf weer presenteren. Meer informatie is te vinden op www.bramrozafestival.nl.

Comments are closed.