Na bijna 3 maanden stil te hebben gelegen zijn ook de orkesten van MaasMuziek in juni weer begonnen met hun repetities. Na maanden niet mogen repeteren was het weer een feest om samen muziek te kunnen en mogen maken.

Het opleidingsorkest kon gelijk volledig de repetities weer oppakken, het harmonieorkest was echter te groot om aan de vereisten die toen van toepassing waren te voldoen. Er mochten namelijk max. 30 personen bij elkaar zijn, dus werd het orkest opgesplitst. Sinds de nieuwe versoepeling per 1 juli mag ook het harmonieorkest van MaasMuziek weer volledig repeteren, omdat het maximum aantal personen nu 100 is geworden. Deze kans pakt MaasMuziek met beide handen aan, want na zo lang stil te hebben gelegen vinden de musici van MaasMuziek het zonde om na zo weinig repetities weer een zomerstop van 6 weken in te gaan. De repetities van zowel het opleidings- als het harmonieorkest gaan daarom door deze zomer.

Iedereen die graag een muziekinstrument wil leren bespelen is ook tijdens de zomervakantie van harte welkom om bij MaasMuziek langs te komen. Kom eens kijken hoe gaat tijdens een repetitie, maak een praatje met de muzikanten of dirigenten. Jong of iets ouder, dat maakt niet uit. Want iemand is nooit te oud om een muziekinstrument te leren bespelen. Er zijn diverse instrumenten beschikbaar, maar momenteel is er in ieder geval nog ruimte voor muzieklessen op dwarsfluit, saxofoon en hoorn. Tevens is het mogelijk om hobo, fagot of contrabas (strijkbas) te leren bespelen. Deze instrumenten zijn tevens in het bezit van MaasMuziek en dringend aan een nieuwe muzikant toe. In september zullen de muzieklessen weer beginnen.
Uiteraard zijn herintreders die graag de draad weer op willen pakken van harte welkom.

MaasMuziek repeteert elke dinsdagavond in cultureel centrum De Drie Lelies in Puttershoek. Indien u op een dinsdagavond bij MaasMuziek een kijkje wilt nemen dan kan dat, stuur alleen wel eerst even een email naar info@maasmuziek.nl.

Comments are closed.