De hele vereniging van MaasMuziek is 24 uur lang in touw geweest met een 24-uur muziekmarathon, met als doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor de aanschaf van nieuwe instrumenten.

Op 22 juni om 19.00 uur stipt werd de marathon geopend door de heer Arie Mol, wethouder van gemeente Binnenmaas.

De wethouder deed dit onder meer door overhandiging van een geldelijke bijdrage van de gemeente, maar ook dirigeerde hij het eerste muziekstuk dat werd gespeeld deze marathon. De volgende 24 uur nam Henk Zwijgers het van hem over en loodste hij zijn muzikanten, ook door de zware nachtelijke uren. De gehele marathon (ook midden in de nacht) is het druk geweest met publiek, die loten konden kopen, de gemiddelde leeftijd van het orkest konden raden, verzoeknummers konden aanvragen en bieden op een gastdirectie met hulp van Henk Zwijgers.

Zaterdag 23 juni werd ’s ochtends om 10.00 uur een klein concertje gegeven in het winkelcentrum van Puttershoek en ’s avonds om 18.00 uur een afsluitconcert. In een volle “De Drie Lelies” in Puttershoek, waar de vereniging 24 uur gebruik van mocht maken, werd om 19.00 uur de eindstand bekendgemaakt. Een geweldig resultaat van € 33.500,00, dat met een symbolische cheque in ontvangst werd genomen Henk Zwijgers (dirigent), Ap van der Waal (voorzitter) en Sanne van der Hooft & Timo van der Hoeven (organisatie)

Comments are closed.