Het nieuwe boek van Angeline Schoor, Da Capo Coaching, is verschenen. Angeline woont op Schuring en heeft daar een praktijk als coach en trainer. Daarnaast is zij muzikant en schrijver. Zowel haar muziek als haar boeken maken deel uit van haar gereedschapskist in haar werk als coach en trainer.

Het dagelijks leven zit vol memorabele momenten, waar je in de haast van alledag maar al te gemakkelijk aan voorbij gaat. Nog even snel een telefoontje plegen, vlug een paar mails beantwoorden, een post plaatsen op een van de vele online platforms die het contact van mens tot mens langzamerhand lijken te vervangen. Voor je het weet, is de dag voorbij zonder dat je echt om je heen hebt gekeken. Terwijl er zo veel te zien en ervaren is wat de moeite waard is. Daarom laat ik mijn telefoon soms in mijn tas en kijk ik om me heen. De pareltjes liggen aan je voeten, als je er maar aandacht voor wilt hebben.

De tien korte verhalen in deze bundel gaan over kleine, ogenschijnlijk onbelangrijke gebeurtenissen op mijn pad, die ik heb opgemerkt door met aandacht te kijken, aanwezig te zijn. Momentopnamen van contact, werkelijk contact of juist het ontbreken daarvan. Het zijn waarnemingen, observaties. Foto's van korte ogenblikken die anders ongezien zouden blijven en in de vergetelheid raken. Sta er even bij stil. Misschien inspireren ze je om ook zelf zo nu en dan ook waarachtig aanwezig te zijn en met aandacht te kijken.

Met aandacht kijken is stijlvol geïllustreerd door Ingrid Nouwens.

Het boek kost € 9,50 (exclusief verzendkosten) en is te bestellen
op www.dacapocoaching.nl. Op verzoek wordt het gesigneerd. Uiteraard is het ook te bestellen bij iedere boekhandel in Nederland.

Comments are closed.