Op woensdagmiddag 6 oktober start een serie van 3 lessen Neurographic Art, een bijzondere vorm van helend tekenen waaraan iedereen deel kan nemen. De opbouw bestaat uit lijnen en cirkels. Door de hoeken af te ronden raakt alles met elkaar verbonden. Er ontstaan gehelen zoals ons zenuwstelsel is opgebouwd . heelal.

Op woensdagmiddag 6 oktober start een serie van 3 lessen Neurographic Art, een bijzondere vorm van helend tekenen waaraan iedereen deel kan nemen. De lessen zijn 1x per 14 dagen op woensdagmiddag van 14-16.30 uur.
De opbouw bestaat uit lijnen en cirkels. Door de hoeken af te ronden raakt alles met elkaar verbonden. Er ontstaan gehelen zoals ons zenuwstelsel is opgebouwd, gehelen die je ook terugvindt in het heelal. De Russische psycholoog Pavel Piskarev heeft deze manier van tekenen in 2014 naar buiten gebracht. Hij ontdekte dat het tekenen op deze manier helpt om ons neuronensysteem te activeren en dat het de  verbinding tussen ons bewuste en onbewuste ondersteunt.
Tijdens de lessen die ik heb gegeven kwamen de deelnemers tot rust, waren meer in het hier en nu aanwezig en kwamen er spontane inzichten na het tekenen en reflecterend bekijken van hun tekening.

Tegenwoordig worden steeds meer kruispunten vervangen door rotondes; een mooi beeld voor de stroming die het afronden van  hoeken op gang brengt ! Zo binnen zo buiten..

In de 1e les maken we een start met het tekenen van Neurographic Art. In de volgende 2 lessen bouwen we daarop verder en reik ik je meer mogelijkheden aan zoals tekenen op een met ecoline geschilderde achtergrond en een levensboom tekenen.

Jouw bijdrage á € 25,- is incl. materialen, koffie, thee en iets lekkers ( losse les)
Als je voor 3 lessen intekent is je bijdrage € 70,-

Comments are closed.