De afgelopen maanden is er, ook vanuit Hoeksche Waard Actief, veel nieuws gedeeld over de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen. Met de nieuwe wet veranderen er een aantal belangrijke zaken rondom aansprakelijkheid, stemrecht, enzovoort voor bestuurders van verenigingen en stichtingen.

Om jouw vereniging/stichting nog verder te helpen, zochten wij de samenwerking met onze nieuwe kennispartner Van Dijk Schilperoort Notarissen. Met dank aan hen kunnen we jouw vereniging/stichting meer wegwijs maken in deze wetswijziging.

Voor je begint!
Wat vooraf belangrijk is, is checken of jouw vereniging of stichting hier überhaupt iets mee moet. In de meeste gevallen is de wet niet eens direct van toepassing, bijvoorbeeld doordat je club geen grote uitgaven of ingewikkelde, financiële administratie kent. Maak om dit te achterhalen gebruik van de simpele statutencheck.

Link: https://statutentest.nl/statutentest/

Gratis stappenplan
Is de nieuwe wet op jouw club van toepassing? Ga dan aan de slag met het stappenplan dat gratis wordt aangeboden door Van Dijk Schilperoort Notarissen.

Verdere ondersteuning?
Uiteraard kun je voor verdere vragen contact opnemen met de cultuurcoach of verenigingsondersteuners van Hoeksche Waard Actief, óf natuurlijk advies vragen bij je notaris.

Link:
https://mcusercontent.com/3075e6de26684453ad243d93f/files/3af43deb-49c6-965a-5c83-8f05eaee8d89/StappenplanWBTR.pdf

Comments are closed.