Hoeksche Waard - Eind december zal de huidige dichter van de Hoeksche Waard, Wim de Kievit, na een periode van twee jaar zijn activiteiten beëindigen. De oorspronkelijke initiatiefnemer, Eelse Bies, is samen met Carla Beverwijk en met de bibliotheek Hoeksche Waard, op zoek naar een goede opvolger.

De Dichter van de Hoeksche Waard besteedt op een poëtische wijze maandelijks aandacht aan bijzondere en actuele gebeurtenissen in de Hoeksche Waard. De benoeming is voor 1 jaar met een optie voor een tweede jaar. De gedichten worden maandelijks geplaatst op diverse websites, in het Kompas en worden voorgedragen in het programma The Culture Club van Omroep Hoeksche Waard. Ook behoren podiumoptredens bij verschillende organisaties tot de mogelijkheid.

Belangstellenden kunnen voor 1 december 2020 zich aanmelden bij eelsebies@me.com. Iedereen die op 1 januari van dit jaar 18 jaar of ouder is en woonachtig is in de Hoeksche Waard kan deelnemen. Bij de inschrijving moeten minimaal 5 gedichten van eigen hand bijgevoegd worden. Ook is het opsturen van een motivatie waarom zij of hij dichter van de Hoeksche Waard wil worden van belang. Voor meer informatie kan telefonisch contact worden opgenomen: 06 389 28 155 (Eelse Bies)

Comments are closed.