Plaats: Heinenoord
Locatie: Boerderij Oost-Leeuwenstein Dorpsstraat 13 3274 BB Heinenoord
Begindatum: 13 september 2020
Aanvangstijd: 13:00
Einddatum: 13 september 2020
Eindtijd: 17:00

Musea in monumenten en particuliere monumenteigenaren organiseren op zaterdag 12 september en zondag 13 september weer de Open Monumentendagen van 2020. Het Museum Hoeksche Waard doet mee op beide dagen tijdens de gebruikelijke openingstijden: zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De entree is op beide dagen gratis.
Dit weekend is de laatste mogelijkheid om de wisseltentoonstellingen De draad kwijt en 75 jaar vrijheid te bezichtigen. Daarna gaan we de Speel-Goed tentoonstelling opbouwen. De textielpresentatie toont de variatie in de diverse handwerken en elementen van de lokale klederdracht. De getoonde collectie merk- en stoplappen is interessant en groot. Ook de Nationale Feestrokken (oud en nieuw) zijn de moeite meer dan waard op te bestuderen.
De medewerkers van het museum kunt u herkennen aan hun kleding. Zij zijn gekleed als personages uit het verleden, van arbeider en boerin tot notabele.
Kinderen mogen gratis een speurtocht maken. Wanneer het mooi weer is kunnen zij zaterdag buiten op het erf van de boerderij oudhollandse spelletjes doen. Heb je wel eens op stelten gelopen? Ook mag je een fraaie tekening of schildering maken.
Rekening houdend met de corona maatregelen is de Herenboerderij Oost-Leeuwenstein en de omliggende tuin te bezoeken. Graag vooraf opgeven via de website en een tijdslot kiezen. Inschrijven aan de balie van de boerderij is ook mogelijk.
‘t Hof van Assendelft is niet vrij te bezichtigen. Wel kunnen kleine groepen bezoekers zich in de boerderij opgeven voor een korte rondleiding in het Hof. In de boerderij is te zien wanneer de rondleidingen worden gegeven en of deze al vol zijn.

Toegangsprijs: € 0,00

Overige informatie:

Comments are closed.