In samenwerking met basisscholen CBS De Schelp uit Puttershoek en OBS De Pijler uit Maasdam werd er de afgelopen weken in een aantal lessen aandacht gegeven aan de muziekvereniging, het maken van muziek en het bespelen van een instrument.

Zaterdag 15 juni jl. gaf het opleidingsorkest van MaasMuziek een concert bij De Koffiemolen Puttershoek. Onder leiding van Arjan Muller hadden zij een programma met o.a. muziek van Lady Gaga, de musical Wicked en de film How to Train Your Dragon. Dat was een mooie try out voor het opleidingsorkest, want op dinsdagavond 25 juni a.s. treden zij weer op tijdens het afsluitingsconcert van het MaasMuziekProject.

In samenwerking met basisscholen CBS De Schelp uit Puttershoek en OBS De Pijler uit Maasdam werd er de afgelopen weken in een aantal lessen aandacht gegeven aan de muziekvereniging, het maken van muziek en het bespelen van een instrument. In elke les komt een instrumentgroep (hout, koper of slagwerk) aan bod, maar ook wordt er door de kinderen van groep 5 met hun eigen leerkracht een lied ingestudeerd, dat tijdens de afsluitavond met MaasMuziek zal worden uitgevoerd. Ook mogen alle leerlingen een instrument uitkiezen waarop zij in een paar lessen een muzieknoot leren te bespelen. Samen met het opleidingsorkest van MaasMuziek hebben de leerlingen deze avond hun eerste concert, wat is er nu leuker dan samen muziek maken?

Het afsluitconcert van het MaasMuziekProject vindt plaats in De Drie Lelies in Puttershoek, op dinsdag 25 juni a.s. en begint om 19.00 uur. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom. Bent u of uw kind niet betrokken geweest bij het scholenproject maar wel geïnteresseerd? Kom gerust langs! Jong of wat ouder, iemand is nooit te oud om een muziekinstrument te leren bespelen. Tijdens deze avond kunt u zich aanmelden voor het volgen van muziekles en de eerste 2 proeflessen zijn gratis!

Comments are closed.