(van gastredacteur Michon Sprengers)
Een zonovergoten Pinksterzondag, picknickkleedjes op de heuvel, spelende kinderen en een podium vol afwisseling. “Dit is toch een feestje?!” roept een bezoeker me spontaan toe. En zo voelde het ook.

Een dag bomvol dans, zang en muziek. En optredens van jong talent tot oude rotten in het vak. Dat maakt het laagdrempelig en aantrekkelijk voor iedereen.

“Er gebeuren onverwachte dingen op zo’n dag, maar het wordt toch maar mooi met elkaar opgelost, en hoe!” meent presentatrice Roxanne Bostelaar, die zelf op het laatste moment is ‘ingevlogen’ omdat presentator Lennart de Pee en zijn vriendin trotse ouders zijn geworden van een zoon.

“Maar het kan zomaar zijn dat dit de laatste keer is.” zegt Guido Boender, organisator en projectleider van de Parkdag. En dat zou echt heel jammer zijn, want het is een dag waar niet alleen Hoeksche Waarders van genieten. “We hebben gehad dat mensen uit Friesland een dag tevoren op de heuvel hebben gekampeerd omdat ze dit zo’n gezellig festival vinden,” vertelt Guido. Gemeente en organisatie hebben elkaar na stopzetting van de subsidie echter nog niet echt gevonden.

Bij deze dan ook een oproep om te helpen in het voortbestaan van de Parkdag! Creatieve geesten die de weg weten in fondswerving en het aanvragen van subsidies, of met innovatieve ideeën met betrekking tot festivalorganisatie, zijn van harte welkom zich te melden! En zeg nou zelf … de Parkdag is toch een visitekaartje voor de Hoeksche Waard!

(op de foto: Guido Boender)

Comments are closed.