Opening museum per 5 juni 2021

MUSEUM HOEKSCHE WAARD HEET BEZOEKERS VAN HARTE WELKOM!

Nederland en de Hoeksche Waard herstellen langzaam van de corona lockdown. Op zaterdag 5 juni aanstaande opent Museum Hoeksche Waard na lange tijd haar deuren voor het publiek. Zoals vanouds bent u van harte welkom in dit gezellige museum waar verleden, heden en toekomst samenkomen. Wij zijn dubbel blij, omdat we meer bezoekers mogen ontvangen per tijdslot.

Deze maand is in de herenboerderij Oost-Leeuwenstein (Dorpsstraat 13, Heinenoord) de informatieve en nostalgische tentoonstelling Speel-Goed te bezichtigen. Jong en oud kan weer genieten van antieke porseleinen poppen, hippe Barbies, veelkleurige LEGO-steentjes, technische bouwdozen als Meccano en nog veel meer. Voor de jeugd is er een gratis speurtocht. Museumjaarkaart en Rotterdampas zijn geldig.

Op woensdagmiddag 9 juni is het museum zelfs gratis te bezichtigen. Op deze dag vieren we dat het museum weer open is voor publiek. Bij mooi weer kunt u op het terras koffie, thee en wat lekkers nuttigen. Ook is het belangrijk te weten dat op het terrein een laadpaal staat voor elektrische fietsen. Het museum is een perfect rustpunt tijdens een dagje fietsen. Kom gerust langs. De koffie en thee staan klaar.

Wel gelden de algemene corona regels. Vooraf digitaal opgeven via deze website geniet de voorkeur. Maar u mag zich ook opgeven aan de balie van de herenboerderij Oost-Leeuwenstein. Vanuit de boerderij is ’t Hof van Assendelft weer te bezoeken. Op termijn zal ook het Cultureel Documentatiecentrum in ’t Hof weer opengaan. Voor volwassenen zijn mondkapjes verplicht en het eenrichtingsverkeer en afstand houden is voorlopig het nieuwe normaal.

We houden u op de website van het museum en via social media op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Huwelijksvoltrekkingen in ’t Hof zijn met enige aanpassingen mogelijk. Dit geldt ook voor groepsontvangsten, lezingen en rondleidingen. Inlichtingen zijn te verkrijgen via evenementen@museumhw.nl .

Het museum is ook op zoek naar uitbreiding van de groep vrijwilligers. Mogelijkheden genoeg: baliemedewerkers, suppoosten, horecamedewerkers, klussers, scanners e.d. Opgeven via directie@museumhw.nl

Comments are closed.