Van 31 juli t/m/ 5 augustus exposeert Ria Dijke samen met Joke van der Schee in Galerie Kunstwacht, Oude Haven 28, 4351 AV in Veere.

Ria Dijke is lid van de Hoeksche Waardse Kunstenaars. Sinds 2014 heeft Ria de opleiding bij de Academie voor Schone Kunsten te Arendonk met goed gevolg afgerond. 


Haar werk is kleurrijk. Zij zoekt de grenzen op naar de abstractie en mengt op het doek, werk nat in nat en probeer een goede kleurbalans in haar werk te vinden door laag over laag te werken. De onderwerpen die zij schildert zijn divers. Technieken die zij gebruikt zijn olieverf, acryl, aquarel en gemengde technieken. Experiment en durf in kleur en vorm staan voorop. Het werk moet een bepaalde spanning hebben wat kleur, vorm en onderwerp betreft. Het onderwerp kan heel dagelijks zijn, maar het is de uitdaging om dit op een expressieve en interessante manier weer te geven. Via fotomateriaal en of collages komt zij tot verrassende composities. De Compositie is dan ook een heel belangrijk onderdeel om het werk vorm te geven en het zodoende tot een boeiend werk te maken.

Comments are closed.