Vanaf het begin van het nieuwe jaar heeft de huidige Dichter van de Hoeksche Waard Wim de Kievit een opvolger in de persoon van de rasechte Hoeksche Waarder Rick Jan Hitzerd. De naam Hitzerd is hier niet onbekend. De familie is al meer dan 450 jaar woonachtig in deze regio.

Rick Jan is naast zijn werk actief als dichter, schilder en etser. Ook is hij kerkorganist in de PKN-kerk te Numansdorp en Willemstad. De combinatie van gedichten, muziek en schilderkunst voegt aan de beleving van zijn gedichten een extra dimensie toe.
In de komende periode wil de nieuwe Dichter van de Hoeksche Waard zich laten inspireren door de actualiteit van het eiland. Ook schuwt hij niet om op uitnodiging van instellingen en bij bijzondere gebeurtenissen van zich te laten horen. De Hoeksche Waard heeft opnieuw een boeiende persoonlijkheid die een bijdrage wil leveren om poëzie onder een breed publiek bekend te maken.

Dichter van de Hoeksche Waard is een initiatief van Galerie De Opkamer, Bram Roza Festival en Bibliotheek Hoeksche Waard.

Comments are closed.