Plaats: Oud-Beijerland
Locatie: Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum
Begindatum: 23 september 2021
Aanvangstijd: 10:00
Einddatum:
Eindtijd: 12:00

Internationaal schrijfster Mira Feticu geeft op donderdag 23 september om 10.00 uur een lezing in de Bibliotheek van Oud-Beijerland.

Toegangsprijs: € 5,00 voor leden, € 5,75 voor niet-leden

Overige informatie:

Feticu heeft meerdere boeken geschreven, daarnaast is ze performer, interviewer, radiomaker en publicist. Haar laatste boek Liefdesverklaring aan de Nederlandse taal gaat over hoe zij als Roemeense de Nederlandse taal onder de knie heeft gekregen. Ook vertelt ze hoe belangrijk het is om een taal goed te beheersen: “Wie het Nederlands met de paplepel ingegoten heeft gekregen, is zich niet bewust van wat het vergt om die taal te veroveren. Hoe dat gevecht je leven verandert.”

Mira Feticu debuteerde in 1993 in haar geboorteland Roemenië met een dichtbundel, maar legde zich daarna toe op het schrijven van verhalen. Ook werkte ze als radiomaker en publicist. Haar huwelijk bracht Mira Feticu naar Nederland en zelfs even naar Strijen, waar ze na een worsteling met het land en de taal in het Nederlands begon te schrijven. In 2015 verscheen haar derde Nederlandse roman, Tascha. De roof uit de Kunsthal.

Fotobijschrift:
Mira Feticu (foto gemaakt door Irwan Droog)

Aanmelden kan via onze website:
https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/schrijster-mira-feticu-bespreekt-liefdesverklaring.html

Comments are closed.