Op maandag 30 september a.s. komt Marleen Anthonissen-van der Louw op een bijeenkomst in Westmaas haar bijzondere verhaal vertellen. Marleen Anthonissen heeft in de afgelopen jaren in Israël gewerkt als pastoraal medewerker van de Protestantse Kerk in Nederland.

In 2013 werd zij met haar gezin uitgezonden naar Jeruzalem met als taak verbinding te leggen tussen Nederlandse en lokale christenen via onder meer de Redeemer Church en het Bethlehem Bible College. Inmiddels is zij terug in Nederland en heeft zij over haar ervaringen in Israël een boek geschreven dat is gepubliceerd onder de titel ‘Dagboek uit Jeruzalem’.

Het kerkgebouw van de Redeemer Church staat vlakbij de Heilig Grafkerk in de Oude Stad van Jeruzalem. Het is een belangrijke plaats voor tal van christenen uit de hele wereld die de stad bezoeken of er wonen. Daaronder zijn ook veel Nederlanders. Marleen Anthonissen was als lid van het pastorale team van de Redeemer kerk aangesteld als pastoraal medewerker onder Nederlanders in en om Jeruzalem. Een belangrijk doel van haar werk was om hen geestelijk te ondersteunen. Ook gaf zij aan Nederlandse bezoekers en groepen voorlichting over de leefsituatie van lokale christenen in Israël.

De avond waarop zij komt spreken begint met een lezing door Marleen Anthonissen over christenen in het Heilige Land. Na een pauze gaat zij nader in op haar boek, dat overigens ook dan voor € 12,50 te koop zal zijn. Er is verder gelegenheid haar vragen te stellen. Het programma begint om 20.00 uur in het kerkelijk verenigingsgebouw De Munnik naast de Dorpskerk, De Roolaan 2 in Westmaas. Vooraf aanmelden is niet nodig, maar wordt door de organisatie wel op prijs gesteld. Aanmelden kan via: gaasbeek@novarese.nl.

Comments are closed.