Shantykoor De Hoeksche Waard gaat de boer op

Op 14 juli 2020 was het zover: een eerste voorzichtige repetitieavond van het Shantykoor De Hoeksche Waard na de verplichte pauze vanwege het Corona virus. Voorzichtig vanwege de maatregelen opgesteld door de RIVM. Dus een gezondheidscheck bij binnenkomst, handen wassen, zingen in een zigzagopstelling en natuurlijk rekening houdend met de anderhalve meter afstand.
Het koor had deze keer niet gekozen voor de gebruikelijke repetitieruimte in Mijnsheerenland, maar was uitgeweken naar een heuse opslagschuur in Heinenoord. Eén van de koorleden heeft daar een boerenbedrijf en had spontaan die mogelijkheid geboden.
Ruimte zat dus en met de grote roldeur open konden de aerosolen geen kwaad aanrichten. Het was even wennen voor het koor, voor de musici en voor dirigente Paula van Wanrooy. Maar vanaf het eerste nummer klonk het weer als vanouds.
Optredens buiten de deur zullen er voorlopig nog niet zijn maar de eerste stap is gezet om weer plezier met elkaar te hebben en fijn muziek te maken.
De komende tijd wordt er gastvrij geoefend in Heinenoord.
Mocht u interesse hebben in een optreden van het Shantykoor De Hoeksche Waard, zodra dit weer kan, neem dan contact op via telefoonnummer 06 5053 8002. Graag tot ziens.

Comments are closed.