Shogi is een strategisch spel uit Japan. De Samoerai moesten het niet alleen hebben van hun spierkracht, maar ook van hun denkkracht. Shogi betekent letterlijk ‘het spel van de generaals’ en wordt al eeuwenlang gespeeld. Na een korte uitleg kan men meteen aan de slag met dit uitdagende bordspel!


Organisatie: Bibliotheek Hoeksche Waard
Kosten: €2,00
Locatie van de workshop: Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum (MaakLokaal)
Contact: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/shogi-workshop0.10022024.html
Begindatum: 10 februari 2024
Aanvangstijd: 13:30
Einddatum:
Eindtijd: 16:00

Shogi is een Japans strategiespel, vergelijkbaar met schaken. De spelregels van Shogi maken het een uniek spel met veel uitdaging. Mensen die kunnen schaken pakken het spel makkelijk op, maar ook voor beginners is het een leuk spel. Shogi is voor iedereen die het leuk vindt om uitgedaagd te worden en wil kennismaken met een nieuwe manier van denken. Er zijn wereldwijd miljoenen spelers.

Op 10 en 24 februari worden door de Nederlandse Shogi Bond workshops georganiseerd in de bibliotheek van Oud-Beijerland om kennis te maken met het spel. Tijdens deze workshops leert men alles over de basisregels en de achtergrond van het spel, waarna zelf partijtjes gespeeld kunnen worden.

Shogi club Zanshin

Vanaf 9 maart is het zelfs mogelijk om deel te nemen aan de tweewekelijkse bijeenkomsten van de nieuw opgerichte Shogi club Zanshin in de Bibliotheek. Dit is de tweede Shogi club in Nederland en maakt deel uit van de Nederlandse Shogi Bond. Tijdens deze clubdagen is er ruimte om vrij partijtjes te spelen of meer te verdiepen in de theorie en strategie van Shogi.

Aanmelden

De Shogi bijeenkomsten worden gehouden in het MaakLokaal van de bibliotheek in Oud-Beijerland op zaterdagmiddag 10 en 24 februari van 13:30 tot 16:00 uur. Het spel is geschikt vanaf een jaar of 7.

Graag aanmelden via onze website:

https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/shogi-workshop0.10022024.html

Meer activiteiten van Bibliotheek Hoeksche Waard kun je vinden via debhw.nl/agenda

Comments are closed.