Gamen is chill maar is misschien ook een beetje eenzaam. Voor jongeren die graag de virtuele met de echte wereld willen combineren ligt er een mooie uitdaging te wachten in het Hoeksch MaakLokaal. Met een groepje gelijkgestemden kan men aan de slag met een vliegsimulator. Een mooie kans om de horizon te verbreden.


Organisatie: Bibliotheek Hoeksche Waard
Kosten: €38,50 – €52,00
Locatie van de workshop: Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum (MaakLokaal)
Contact: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/gaming-challenge.html
Begindatum: 8 maart 2023
Aanvangstijd: 16:00
Einddatum: 8 maart 2023
Eindtijd: 17:30

Voor jongeren vanaf 14 jaar die graag gamen en met techniek bezig zijn, is dit een unieke kans om spelenderwijs een vliegbrevet te halen. Ervaren modelvliegers geven in 6 lessen op een Phoenix RC simulator waarmee een A Brevet motor FS Phoenix mode 1 gehaald kan worden (op basis van de KNVvL richtlijnen). De lessen kunnen worden afgesloten met een examen waarmee het eenvoudiger wordt om een modelvliegtuig brevet te halen bij modelvliegclubs als men dat wil.

Meedoen kan in de periode maart – mei in de Bibliotheek het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland, Waterstal 1. Na het behalen van het vliegbrevet “A Brevet motor FS Phoenix mode 1” kan aansluiting gezocht worden bij de Modelvliegclub Europoort in Barendrecht. De vliegleraren kunnen daar alles over vertellen. Droom je er al langer van om ooit eens met een echt modelvliegtuig de lucht in te gaan, dan is dit je kans om eraan te beginnen.

Lesdata
Lesdata in 2023: les 1 – 8 maart; les 2 – 22 maart; les 3 – 5 april; les 4 – 19 april; les 5- 10 mei; les 6 – 24 mei (woensdagmiddag). Tijdstip 16:00 – 17:30. De cursus wordt indien gewenst, afgesloten door een examen (datum nader te bepalen).

Aanmelden kan via de button op de website van Bibliotheek Hoeksche Waard. Het aantal deelnemers bedraagt maximaal 6. Voor deze cursus hoeven geen materialen te worden aangeschaft. Leeftijd is vanaf 14 jaar. Van de deelnemers wordt serieuze interesse gevraagd.

Comments are closed.