Een ouderwetse sterrit. Met een thermoskan koffie en broodjes voor onderweg. Thuis in de Hoeksche Waard is een speurtocht met de auto langs monumenten in de Hoeksche Waard. We verkennen de oostzijde van ons mooie eiland. Met een poëtische component en een wedstrijdelement. Tussen 25 februari en 15 maart kan de sterrit worden gereden. De winnaar krijgt een leuke hoofdprijs uitgereikt.

De tocht leidt ten oosten van de A29 kriskras door de Hoeksche Waard langs de hoogtepunten van ons cultureel erfgoed. Onderweg beantwoorden de automobilisten vragen en verzamelen zij letters. Uiteindelijk hebben zij aan het eind van de puzzelrit genoeg informatie om de hamvraag te beantwoorden: welk gedicht is dit?

Abracadabra? Nieuwsgierig? Doe mee met deze puzzelroute die ongeveer twee uur duurt. Gewoon gezellig in je eigen auto, een leuk verzetje en nog leerzaam en cultureel ook. Stuur de oplossing in en wie weet win je een leuke prijs.

Meedoen
De speurtocht kan gereden worden tussen 25 februari en 15 maart op een moment naar keuze. Let op: na het aanmelden via de button op de website van bibliotheek Hoeksche Waard, ontvang je de eerstvolgende werkdag een e-mail met daarin de link naar de speurtocht.

Kosten: €3,00 (plusabonnement), €4,00 (basisabonnement), €5,00 (niet-leden)

Comments are closed.