Plaats: Numansdorp
Locatie: Nationaal Landschaps Centrum, Veerweg 1
Begindatum: 8 januari 2020
Aanvangstijd: 14:00
Einddatum: 26 februari 2020
Eindtijd: 16:00

KLIMAAT IN JE STRAAT

Het Hoeksche Waards Landschap en Groei & Bloei starten het nieuwe jaar 2020 gezamenlijk met de tentoonstelling “Klimaat in je straat” in het Nationaal Landschaps Centrum in Numansdorp.

Verschillende scholen hebben zich al aangemeld om de tentoonstelling te bezoeken.
Maar in de maanden januari en februari 2020 kunt u ook op woensdag, zaterdag en zondag tussen 14.00 en 16.00 uur de tentoonstelling bezoeken en de toegang is gratis.

De tentoonstelling “Klimaat in je Straat” laat zien welke keuzes we rondom het huis kunnen maken voor een prettige leefomgeving en met welk resultaat. Duurzaamheid is belangrijk, maar het gaat ook om aandacht voor de natuur en voor alles wat groeit en bloeit.

Een tegeltuin lijkt makkelijk in onderhoud, maar is ongeschikt voor de opvang van regenwater. Met forse buien levert dat al snel problemen op. Het kunnen beschikken over voldoende schoon drinkwater wordt in de komende jaren een grote uitdaging.
Ook de temperatuur wordt hoger in een stenen omgeving. Hoe vervelend dat is hebben we ervaren tijdens de hittegolven, die in de toekomst nog veel vaker zullen voorkomen.

Wat merken we hier al van in onze eigen omgeving en wat we er aan kunnen doen. De tentoonstelling geeft je handige tips en inspiratie. Door filmpjes, experimenten en doe-opdrachten krijg je antwoorden op vragen als: ‘Hoe houd je het koel in huis en tuin?’ en ‘Wat kan je doen om je voor te bereiden op wateroverlast’.
Een van de vele tips: tegel eruit, plant erin!

Toegangsprijs: gratis

Overige informatie:

De tentoonstelling is te bezichtigen van 8 januari t/m 23 februari op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.00 uur in het Nationaal Landschaps Centrum, Veerweg 1 in Numansdorp.

Comments are closed.