Vanaf vrijdag 7 februari tot en met zaterdag 15 februari speelt Theatercollectief Hoeksche Waard haar nieuwe voorstelling 'Het stijgende water', 1953....zwakke dijken: probleem van het verleden - 2053....stijging zeespiegel: probleem van de toekomst.

In de krant, op het journaal, in de actualiteitenprogramma’s gaat het steeds vaker over het klimaat, de opwarming van de aarde, CO2 en Stikstof uitstoot. De regering heeft er zijn handen vol aan en komt met de een na de andere maatregel.

Iedereen heeft er wel een mening over. De een is er van overtuigd dat al deze maatregelen hard nodig zijn en de ander vraagt zich af of het nou allemaal wel zo’n vaart loopt.
Er ontstaat steeds meer weerstand en protest in de samenleving.
Wat is de invloed van al deze problemen in het gezin van der Stee? Het zorgt voor de nodige spanningen en als er plannen zijn om op het land van buurman Willem 12 windmolens te bouwen lopen de spanningen hoog op. Als ‘schoonzoon’ Aart met weer andere plannen voor hetzelfde land komt is de onrust compleet.
Komt het nog goed met de relaties tussen deze mensen? Zijn idealen en zakelijke belangen verenigbaar? Is er wel een oplossing om de stijging van de zeespiegel tegen te gaan.

Waar? Gelegenheidstheater 'De Swaensvoet', Marktveld 9 in Nieuw-Beijerland.
Wanneer? Op 7, 8, 9, (matinee ), 14 en 15 februari. Aanvang voorstelling: 20.00 uur en op zondag om 14.30 uur.
Reserveren? www.theatercollectief.nl

Comments are closed.