Plaats: Oud-Beijerland
Locatie: Odensehuis Hoeksche Waard
Begindatum: 20 juni 2019
Aanvangstijd: 19:30
Einddatum: 14 juli 2019
Eindtijd:

Theaterwandeling ‘DeMens’ is een voorstelling rondom dementie. U hoort, ziet en maakt verhalen mee over de impact die dementie heeft op een leven. Daarnaast ervaart u ook de creativiteit die het naar boven kan brengen. Dementie komt van het Latijnse woord ‘demens’, dat weg van het verstand betekent.

In de theaterwandeling gaat u onder leiding van gidsen op pad om een ervaring rijker te worden. Wij heten u van harte welkom in Oud Beijerland, waarna u langs drie locaties gaat waar acteurs stukken opvoeren over en geïnspireerd door de ziekte dementie.

Theatermaker en filosoof Mieke de Wit heeft dit alles ontwikkeld. Maandenlang heeft zij gewerkt met mensen in de eerste stadia van dementie, hun partners en kinderen. Samen zijn zij op pad gegaan om de mens achter het verstand te vinden. Zit achter ons denken het ware mens-zijn verscholen? Welke emoties gaan gepaard met het voortschrijdend proces van dementie? Hoe gaat de omgeving om met het verlies van geheugen en onvoorspelbaar gedrag?

De voorstelling ‘DeMens’ is deel van het project ‘Waardig Oud Zijn’, waarin stichting Kunst4all streeft naar het vergroten van de kennis over dementie, het versterken van de stem van de mens met dementie, het verkleinen van de schaamte over deze ziekte en het bieden van meer handelings-perspectief voor de mens met dementie en hun familie.

Toegangsprijs: € 14,95

Overige informatie:

Tijden en tickets: https://www.kunst4all.com/voorstellingen-demens/

Comments are closed.